Radnik benzinske pumpe "Mandić" u Trebinju Željko Karišik posvjedočio je u banjalučkom Okružnom sudu da je u noći ubistva kik-bokesra Marka Đerića (25) vidio Daka Pikulu (29) i da mu je djelovao rastrojeno i pripito.

ubistvo djeric trebinje sudjenje

Pikula je optužen da je zajedno sa Miljanom Ratkovićem i Radovanom Andrićem (19) iz Trebinja učestvovao u ubistvu Đerića. Ratković je prema optužnici direktni počinilac zločina, dok je Pikula označen kao podstrekač.

- Palio je cigaretu za cigaretom i telefonirao je nekome. Govorio je da mu supruga ne vjeruje da je na pumpi i bio je nervozan. Rekao sam mu da ide kući, ali on je odgovorio da ne želi - ispričao Karišik kojem je ovo drugi put da svjedoči jer mu je na ranijem ročištu pozlilo pa nije mogao da dã iskaz.

Karišik je još na pitanja odbrane kazao da je Pikula i prije te noći znao da dođe na pumpu i da ostane do kasno. Saslušanjem Karišika tužilaštvo je saslušalo sve svjedoke planirane u optužnici.

Osim ovog svjedoka juče je saslušano nekoliko vještaka elektro i telekomunikacione struke. Oni su utvrdili da su optuženi Pikula i Ratković u noći ubistva Đerića međusobno komunicirali.

Đerić je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Prema optužnici ubistvo Đerića počinjeno je iz bezobzirne osvete. Njega je ubio Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrić je u optužnici označen kao osoba koja je poslije ubistva sakrila pušku, koja nije pronađena.

Vještačenjem je utvrđeno da je na Đerića ispaljeno sedam hitaca kalibra 7,62 milimetra i da ga je pogodio jedan koji mu je razorio srce.
Sudski proces je prebačen u Banjaluku, jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.