"Od malih nogu zavolio sam košarku u gradu u kojem sam odrastao gledajući kao i sva djeca na televiziji ekipe EX-YU - Crvenu zvezdu, Partizan, Jugoplastiku, i tako je počelo", kaže za TrebinjeLive.info Dragan Bajić, trener KK "Igokea".

dragan bajic trener igokee

Bio je talentovan igrač u mlađim kategorijama i sa svojim klubom bio je pionirski prvak BiH. Sa 18 godina otišao je u vojsku i pet godina proveo u ratu i to je dug period poslije koga se nešto može nadoknaditi. Prošao je sve omladinske selekcije Igokee, a sa prvim timom ovog kluba 2001. godine osvojio je šampionsku titulu BiH.

Nakon togao ušao je u trenerske vode. Slobodan Simović, jednan od trenera Igokee, najzaslužniji je što je Bajić danas trener. Od njega je naučio mnogo, što se i danas vidi u njegovom radu sa jednom od nauspješnijih ekipa BiH.

"Zavolio sam ovaj posao i ušao mi je u krv. Bilo bi mi teško bez trenerskog poziva. Vjerujem u svoje snage. Imam puno energije, koju pokušavam da prenesem na svoje igrače. To za sada ide dobro, a nadam se da će se tako i nastaviti", ističe Bajić.

On je bio trener Igokee i u sezoni 2012/2013., kada je klub iz Aleksandrovca završio ligaški dio regionalne ABA lige na prvom mjestu. Bio je trener i bugarskog "Černomore" i juniorske selekcije BiH.

"Nisam čovjek koji leti prema velikim klubovima. Sve pustim da ide kako ide. U Igokeu sam došao u nezgdnom periodu kada je klub bio u teškoj situaciji i rezultat koji smo u ovoj sezoni napravili za mene je podjednako isti kao prije tri godine", navodi Bajić.

Volio bi, kaže, da Igokea osvojio titulu šampiona BiH, kako bi i sljedeće godine mogla da igra ABA ligu.

Bajić je, s druge strane, zajedno sa Damirom Mulaomerovićem kandidat za selektora košarkaške selekcije BiH, dodajući da vjeruje da ova reprezentacija ima dobar igrački kadar.

"Preuzeo bih reprezentaciju kada bih osjetio da momci i ljudi u savezu žele da napravimo iskorak više - da ostvarimo najbolji rezultat što se tiče evropskih prvenstava", kazao je Bajić, dodajući da su njegova preporuka ostvareni rezultati, ali da nikome ne bi preporučio trenerski posao.