Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinju su u prva tri mjeseca ove godine spriječili izvršenje pet krivičnih djela zahvaljujući podacima koje su dobili od građana.

cjb trebinje press

U istom periodu rasvijetljeno je i sedam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta što predstavlja porast za oko 133 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, rekao je načelnik ovog CJB Trebinje Žarko Laketa. "Do povećanog broja krivičnih djela iz ove grupe je došlo uslijed pojačanih aktivnosti policijskih službenika koje su bile usmjerene na rasvjetljavanje djela iz oblasti privrede", pojasnio je Laketa.

Prema riječima načelnik sektora policije Siniše Lakete, sve akcije i pojačane aktivnosti u oblasti saobraćaja daju rezultate jer je u prvom kvartalu 2016. godine evidentirana jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, a  smanjen je i broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima.

Rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta iznosi 84,38 odsto, dok koeficijent rasvijetljenosti po nn-u iznosi 66,67 odsto, kazao je načelnik sektora kriminalističke policije Bojan Dabić.