Gradski odbor SNSD-a Trebinje saopštio je danas da je trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević glavni krivac što su više od tri godine obustavljeni radovi na istočnoj gradskoj obilaznici jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

obilaznica trebinje

Iz trebinjskog SNSD-a ističu da su netačne tvrdnje Vučurevića da je gradska uprava riješila imovinske odnose i da su radovi mogli da počnu prije dvije i po godine, ali da je Vlada Republike Srpske "potrošila novac za te namjene".

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Trebinje Zdravko Butulija rekao je Srni da novac nije sporan, napominjući da je za gradsku obilaznicu planirano sedam miliona KM.

On je naveo da je za dio radova potrošeno 4,2 miliona KM, te da su za drugu fazu radova preostala još 2,8 miliona KM što je, prema projektu, dovoljno za njen završetak.

"Nema finansijskih prepreka. Radovi na daljoj gradnji obilaznice stoje jer grad Trebinje nije ispunio svoje obaveze, odnosno Javnom preduzeću `Putevi Republike Srpske` nisu dostavili dokaz o tome da su riješili imovinsko-pravne odnose, što je preduslov da ovo preduzeće nastavi aktivnosti na dobijanju građevinske dozvole i dalje na izgradnji obilaznice", rekao je Butulija.

On kaže da je Vučurević imao dovoljno vremena da završi svoje obaveze, ali da je dočekao kraj mandata, a da to nije uspio da riješi.

U Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" ranije su istakli da imaju urađen projekat izgradnje druge faze obilaznice oko Trebinja i obezbijeđene lokacijske uslove, ali da je obaveza grada Trebinja da riješi imovinsko-pravne odnose i da potom dostavi zemljišno-knjižni izvadak.