U okviru aktivnosti projekta "Obrazovanjem i saradnjom do zajedničke evropske budućnosti", a koji se finansira od strane Evropske unije,  osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" iz Trebinja i "Dušan Obradović" iz Žabljaka potpisale memorandum o saradnji sa školom "Ilija Kišić" iz Herceg-Novog.

osnovna skola sveti vasilije ostroski trebinje

Potpisani memorandum predstavlja nastavak aktivnosti projekta u cilju razvoja prekogranične saradnje kako bi se ojačale obrazovne, kulturne i istorijske veze i podijelila znanja i iskustva u oblasti zajedničkih interesa sa posebnim akcentom na inkluziju djece sa posebnim potrebama.

Tri učenička kampa, koja su dio aktivnosti projekta, provedena su na području grada Trebinje i Žabljak, dok je posljednji četvrti kamp organizovan na teritoriji opštine Herceg-Novi.

Upravo zahvaljujući potpisanom memorandumu sa školom iz Zelenike, dio aktivnosti četvrtog učeničkog kampa je obuhvatio i rad sa djecom sa posebnim potrebama.

"Cilj je bio da se djeca ohrabre i da se kroz posebno osmišljene aktivnosti i radionice pridruže svojim vršnjacima, kao i da učenici spoznaju sa kakvim problemima se sreću djeca sa posebnim potrebama. Kampom je promovisan i zdrav nacin života, zdrava životna sredina i princip održivog razvoja kroz zajedničko realizovanje planiranih aktivnosti", kažu učesnici kampa.

Završetak projekta je planiran za 30. april 2016. godine, a kao završnu aktivnost biće organizovana prezentacija projekta i konferenciju za novinare.