U Trebinju je na humanitarnom koncertu učenika i profesora Muzičke škole prikupljeno 975 KM koje će biti uplaćene za liječenje njihovog sugrađanina dvadesetogodišnjeg Marka Spaića, koji boluje od hemofilije.

U Trebinju je na humanitarnom koncertu učenika i profesora Muzičke škole prikupljeno 975 KM koje će biti uplaćene za liječenje njihovog sugrađanina

Ovom momku koji već duže vrijeme ima probleme sa koljenom i hoda uz pomoć štaka, potrebno je 100.000 evra za operaciju u Sloveniji.

Nakon humanitarne večeri održane sinoć u sali Kulturnog centra Marko je zahvalio svima i izrazio nadu da će operacija biti uspješno obavljena za dva-tri mjeseca, napominjući da je skupio gotovo sav potreban novac.

On kaže da mu je zdravstveno stanje dobro, te da će krajem aprila ići na kontrolu, nakon koje će se detaljnije znati kada će ići na operaciju.

Za Markovo liječenje i dalje je otvoren žiro račun u Rajfajzen banci, gdje se sredstva mogu uplatiti na broj 161 02 000 000 000 98, na ime Marko Spaić, sa naznakom "za liječenje"