Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ jedina je partija u Republici Srpskoj koja uvećava broj članova i ima spremne pobjedničke kandidate za predstojeće lokalne izbore, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Milorad Dodik

Nakon sastanka sa predstavnicima gradske i opštinskih organizacija SNSD-a iz izborne jedinice devet, Dodik je novinarima u Trebinju rekao da brojne ankete i istraživanja pokazuju da raste broj članova u SNSD-u i da trenutno ima više od 35 odsto podrške, a da je na prošlim izborima ta podrška bila 28 odsto.

"Ovo je jedina politička partija koja raste u Republici Srpskoj i po tome postaje prepoznatljiva. SNSD je u ovoj izbornoj jedinici organizovana, stabilna i osposobljena, kao i u svim ostalim lokalnim zajednicama i spremna da na adekvatan način odgovori na zahtjeve izbora i da strukturu usmjeri ka pobjedi", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD želi da bude na pobjedničkoj strani ovih lokalnih izbora jer, iako su lokalni, imaju opšti politički značaj.

"Želimo da naše opštinske organizacije prilagodimo predstojećim lokalnim izborima, zajedničkim kandidatima za načelnike i posebnim listama za skupštine da bismo izdominirali u svim lokalnim zajednicama", kaže Dodik.

Dodik je rekao da je cilj večerašnjeg sastanka da se članstvo okupi i da se razgovara o budućem djelovanju da bi se na najbolji način predstavili tokom predizborne kampanje.

On je dodao da se u svim opštinskim organizacijama razgovara o kandidatima i da su njihova imena uglavnom poznata, ali da ostaju u pregovorima sa DNS-om i SP i da će imati zajedničke kandidate na mjestima načelnika, te da se u tom pogledu i razgovara unutar ovih političkih partija.

"Kada mi iskoordinišemo sa koalicionim partnerima na opštinskim odborima je koga će predložiti. Za mjesta koja pripadnu SNSD-u ova politička partija će imati spremne pobjedničke kandidate", poručio je Dodik.

Večerašnjem sastanku u Trebinju prisustvovao je potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović i predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.