Prištinski mediji objavili su fotografije na kojima se vide dvojica muškaraca kako se penju do najviše kupole nedovršenog pravoslavnog hrama Hrista Spasa u Prišštini, što je najoštrije osudio zamjenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, navodeći da je riječ o još jednom od mnogobrojnih skravljenja tog hrama.

hram pristina

"Nakon mnogobrojnih skrnavljenja, pretvaranja hrama u javni toalet, boravka beskućnika, snimanja neprikladnih spotova, hram Hrista Spasa je opet na meti onih koji ne pošštuju svetinje. Dva mušškarca koja su se popela do vrha crkve, ne pošštujući ni crkvu, ni pravoslavne vjernike, tešško da pošštuju i svoju vjeru"“, kazao je Stojanović.
Stojanović je od nadležžnih zatražžio da utvrde ko su ta dva mladića koji su se drznuli da u vrijeme Časnog posta pred jedan od najvećih srpskih praznika počine ovako neššto i da li je riječ o istim ljudima koji su se na isti ovaj hram popeli prije neššto manje od godinu dana.

Stojanović je jošš jednom ponovio da se hram Hrista Spasa u Prišštini mora obezbijediti i da se počinioci moraju kazniti.