U pozorišnoj sali Kulturnog centra u Trebinju sutra, 16. aprila, biće priređena premijera predstave "Ministarka", u izvođenju članova Gradskog pozorišta Trebinje, a po tekstu Branislava Nušića.

predstava ministarka gradsko pozoriste trebinje

Režiju i adaptaciju uradio je Željko Milošević, dok će se na daskama koje život znače predstaviti 12 mladih protagonista - Milica Milošević, Igor Rončević, Sara Kolak, Sara Popadić, Filip Anđelić, Mitar Milićević, Katarina Ćorović, Maja Tarailo, Anastasja Andrić, Marko Sekaric, Stefana Petković, David Popadić
Ova Nušićeva „šala u četiri čina“ prvi put je prikazana u beogradskom Narodnom pozorištu 1923. godine. Od tada promijenismo nekoliko država i bezbroj vladara, ali eto, ostade nam ipak zadovoljstvo da se i dan-danas divimo njenoj besmrtnoj i svevremenoj aktuelnosti u Srba.

"Sa ovim klasikom gospodina Branislava, koji nas, izgleda, i u 21. vijeku poznaje u dušu, poigrali smo se na malo drugačiji način, slučajno ili namjerno naše glumce smiještajući u Kazneno-popravni dom. Učinilo nam se, sasvim nehotično, da je danas Kulturi izgleda mjesto – baš tu", kaže reditelj Željko Milošević.