Rodoljub Drašković, predsjednik poslovnog sistema “Swisslion Takovo”, demantovao je navode pojedinih medija da ga je ikada bilo ko od političkih partija ucjenjivao i tražio novac za finansiranje izborne kampanje.

Rodoljub draskovic

Drašković ističe da je bio donator pravoslavne crkve, brojnih sportskih i kulturnih manifestacija. Poznati privrednik finansira direktno i sportske kolektive - KK “ Leotar Swisslion” iz Trebinja i kulturno umjetničko društvo “Alat” iz Trebinja. Takođe, pruža finansijsku pomoć i socijalno ugroženim porodicama iz čitave Hercegovine.

“Nijedan političar me nikada nije pitao za finansijsku pomoć i podršku, i siguran sam da se niko na taj korak ne bi ni usudio. Ja ne pripadam ni jednoj političkoj opciji, niti ću ikada uticati na izbornu volju građana u bilo kom aspektu”, izjavio je Drašković.

On navodi da, kao vodeći privrednik koji nosi razvoj cijele Hercegovine, shvata da je njegova dužnost i obaveza da razgovara sa predsjednikom Republike Srpske, Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, Vioskim predstavnikom, ministrima u Vladi Republike Srpske i gradonačelnikom grada Trebinja.

“Razgovori su isključivo vezani za privredni i ekonomski razvoj Hercegovine gdje svima skrećem pažnju da se ovoj regiji mora pomoći, a istovremeno saopštavam svoje stavove i projekte koje realizujem u Hercegovini”, kaže Drašković.

On dodaje da ne može sam nositi privredni i društveni razvoj Hercegovine i da je neophodna pomoć i podrška svih institucija da se uključe u projekte razvoje ove regije.

“Moja je želje, i to sam svima jasno predočio, da od Trebinja u naredne četiri godine, u pravom smislu te riječi napravimo prestonicu cijele Hercegovine”, navodi Drašković u saopštenju za medije.

PROČITAJTE VIŠE - Luka Petrović tuži pojedine medije zbog iznesenih laži