LUKA PETROVIĆ – SDS dokazao da ne želi braniti interese Srpske

Izvor: SRNA Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 14. 04. 2016. - 20:25h

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović smatra da je SDS u potpunosti dokazao nepostojanje želje da učestvuju u odbrani interesa Republike Srpske i njenih građana.

luka petrovic snsd trebinje

„To su dokazali juče na konferenciji za novinare kada su po ko zna koji put manifestovali punu spremnost da učestvuju u pokušajima ponižavanja Srpske i njenih institucija“, rekao je Petrović.

On je podsjetio da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić 29. novembra prošle godine, sa ostalim predsjednicima političkih stranaka, potpisao obavezujuću izjavu u kojoj je navedeno da će, ukoliko u roku od 120 dana ne bude usvojen novi zakon o Ustavnom sudu BiH, političke stranke iz Srpske razmotriti da li će učestvovati u radu institucija BiH, saopšteno je iz SNSD-a.

„U izjavi je navedeno i da će Narodna skupština Republike Srpske donijeti odluku o raspisivanju referenduma na kojem će narod odlučiti da li prihvata odluku Ustavnog suda BiH o ukidanju Dana Republike“, dodao je Petrović.

On tvrdi da je Bosić juče direktno rekao da ništa od navedenog SDS ne planira uraditi.

„Zbog toga ga pozivam da javnosti u Srpskoj odgovori – da li je razlog za nepristajanje da učestvuje u odbrani Srpske njegova plata od osam hiljada KM i da li je strah od gubitka takve plate i fotelje bitnija od očuvanja autonomije Republike i interesa svih njenih građana“, upitao je Petrović.

On je upitao Bosića i šta je značio njegov potpis na zajedničkoj izjavi političkih lidera iz Srpske i kako da mu u budućnosti bilo ko bilo šta vjeruje, kada je u stanju pogaziti datu riječ i stavljeni potpis na dokument od suštinskog značaja za budućnost Republike Srpske.

„Da li ga je bar malo sramota kada referendum o Danu Republike Srpske dovodi u vezu sa predstojećim lokalnim izborima i da li za njega postoji bilo šta što je iznad njegovih sopstvenih i isključivih uskostranačkih interesa„, upitao je Petrović.

S obzirom na to, kaže Petrović, da konstantno govori o ugroženosti građana Republike Srpske, ali i da je jedan od lidera vlasti u zajedničkim institucijama BiH, šta je uradio da na bilo koji način poboljša život građana Srpske?

„Da li su on i njegovi koalicioni partneri učinili išta za građane Srpske, osim što su na njihov račun primali basnoslovne plate i putovali po svijetu bez ikakvih ostvarenih rezultata? Da li uopšte shvataju da blokiranjem da se Republici Srpskoj uplati dio novca od duga koji Rusija ima prema BiH, rade direktno protiv svih građana Srpske“, upitao je Petrović.

On pita da li Bosić i njegovi koalicioni partneri uopšte shvataju da blokiranjem da se Srpskoj uplati dio novca koji joj pripada od prihoda od dobiti pri Centralnoj banci BiH, a pristajanjem da se od tog novca osnuje nova i neustavna agencija na nivou BiH, rade direktno protiv svih građana Srpske?

„Da li su on i njegovi koalicioni partneri spremni blokirati svaki napredak Republike Srpske i boljitak za njene građane, samo kako bi pokušali izliječiti svoje frustracije izazvane činjenicom da deset godina nisu u stanju pobijediti na izborima“, dodao je Petrović.

On je ponovio da bi SDS i ostale opozicione stranke iz Srpske u zajedničkim institucijama BiH trebalo da djeluju u korist Republike Srpske, a ne na način da zloupotrebom tih institucija čine sve da je oslabe, podebljaju svoje džepove i ojačaju BiH, navodi se u saopštenju.

„Ukoliko to ne shvate i ne počnu djelovati u korist Republike Srpske, SNSD i građani Srpske će biti prinuđeni da ih tretiraju u skladu sa njihovim ponašanjem – kao apsolutne izdajnike„, zaključio je Petrović.

TAGOVI:

Komentari

Gdej su mozgonja pare od Elektroprivrede, RIT-e Gacko, šta je sa tim firmama koje imaju milionske minuse, pričaj malo šta je konkretno SNSD uradio u Trebinju za deset godina vladavine, nije sporno da je mozgonja sa Zubaca loš, ali koji su Vaši rezultati. Nebi ovdje da nabrajam šta ste Vi lično radili prilikom stranačkog zapošljavanja u HET, i koliko je para iz HET-a otišlo od kada ste vi neki šefić za investicije koje nikome netrebaju…Šta je sa aerodromom ima deset godina mlatite, šta je sa zaobilaznicom koju ste nekoliko puta obećali, šta je sa putem kroz Popovo polje,zašto niko nije odgovarao za propast trebinjskih firmi kda ste imali i sud i tužilaštvo u rukama. Mogao bi nabrajati deset strana vaših obećanja, a od toga ništa, ama baš ništa nije urađeno… Zašto ne poštujete odluke skupštine RS-a, pa ne raspšete referendum o sudu i tužilaštvu kad ste tu odluku usvojili i trebala je biti sprovedena u roku od 60 dana.Neznam o čeme vi pričate…Dok je SNSD-a republika Srpska je trajno blokirana i svaki dan je sve dublje u blatu, a što se tiče Trebinja ovaj je totalno loš gradonačelnik i može se uporediti sa Vašim predsjednikom.

Odgovori

O veliki branioče nismo te prepoznali… Ti samo gledaš kako da odbraniš svoje milione i ništa drugo. Kad zagusti, čeka te lijep stan na Azurnoj obali da se smiješ ovcama koje glasaju za tebe.

Odgovori

O pa ovo je strasno, ali zar da ti Luka Petrovicu, o veliki borce, branis srpsku, a odlično ste je branili tvoje kolege i ti kada je trebalo. A i ti da pricas o nacijijo plati, pa jest tvoja je stvarno mala….. Zapisi sad jos nekog stranačkog kolegu pred izbore

Odgovori

ko o čemu Gvido o poštenju.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja