Svjedok tužilaštva Boro Milorad iz Trebinja kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da je u noći ubistva Marka Đerića vidio optuženog Radovana Andrića (19) koji, kako je posvjedočio, "nije bio sav svoj".

ubistvo djeric trebinje sudjenje

- Nisam znao da li je Andrić bio pijan ili je nešto drugo bilo u pitanju - kazao je Milorad.

Andrić je optužen da je zajedno sa Dakom Pikulom i Miljanom Ratkovićem učestvovao u ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića. Njih Specijalno tužilaštvo RS tereti za saučesništvo.

Svjedok Milorad je kazao da ga je 24. maja oko dva časa ujutro pozvao Rajko Bovan da izađe na pumpu "Mandić petrol". Ispričao je da je po dolasku na pumpu zatekao njega i Pikulu.

- Čim sam stigao, Bovan mi je rekao da odem u Pikulin auto "audi" ako hoću da "povučem" crtu spida. Otišao sam i uzeo drogu. U auto je ulazio i Pikula. Bovan je, dok smo tu sjedili, više puta odlazio i vraćao se. U jednom momentu došao je i Andrić "reno tvingom" koji je odmah počeo da trči za nekim klincem koji je bio u blizini, a Pikula je išao za njim i govorio mu: "Nemoj ga ...". Andrić je krenuo da napada i nas, a smirio se kada sam ga pozvao: "Mujke"... kao da je došao sebi - kazao je Boro Milorad.

Dodao je da je za ubistvo Đerića saznao ujutro nakon što je priveden u policiju u Trebinju.

Đerić je usmrćen 24. maja prošle godine oko 3.25 časova u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Prema optužnici, ubistvo Đerića počinjeno je iz bezobzirne osvete. Njega je ubio Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrić je poslije ubistva sakrio pušku, koja nije pronađena. Sudski proces je prebačen u Banjaluku jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.