Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je danas da je za njega očekivani i opravdano odustajanje koncerna "Svislajon" od izgradnje aerodroma na Zupcima, te da je grad izgubio ozbiljnog investitora. slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

Vučurević tvrdi da je za takvu odluku Draškovića krivac "SNSD i politika i ponašanje te partije".

"Izjava generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića da se Drašković i ja kao gradonačelik petljamo i otimamo njihove projekte naišla je na reakciju Draškovića. Drašković me je pozvao i rekao da se on povlači sa projekta, da ne želi da remeti planove Vlade Republike Srpske o gradnji aerodrom", rekao je Vučurević novinarima.

On je naglasio da kao gradonačelnik Trebinja ne bi želio da poremeti bilo kome takvu veliku investiciju, te poručio da Grad nikom neće dati besplatno lokaciju, "bio to Drašković ili Vlada Republike Srpske".

U saopštenju iz PDP-a navodi se da je ova stranka "zapanjena činjenicom da je vlast u Republici Srpskoj sebi dozvolila da otjera važnog investitora iz Trebinja, samo da bi zadovoljila uskostranačke interese pojedinaca u ovom gradu".

PPD podsjeća da je prije desetak dana vlasnik kompanije "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković pismom namjere zatražio od grada Trebinja da mu se omogući kupovina zemljišta na kojem bi konačno bio izgrađen aerodrom.

S obzirom na to da je ovakav projekat u interesu i grada Trebinja, ali i cijele Republike Srpske, kažu iz PDP-a, Skupština grada je pristala da lokacija, uz adekvatnu cijenu, bude prodata Draškoviću kako bi Trebinje konačno dobilo aerodrom.
U saopštenju se dodaje da je "PDP šokirana činjenicom da je vlast Republike Srpske žrtvovala interese i grada Trebinje i cijele Srpske, kako bi zadovoljila interese svojih funkcionera".

Koncern "Svislajon" saopštio je danas da odustaje od izgradnje aerodroma na Zupcima zbog nepostojanja političkog konsenzusa.

U saopštenju se navodi da ovaj koncern želi da bude nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine, a ne samo Trebinja, te zbog toga traže korektnu i stručnu saradnju sa organima Republike Srpske i grada Trebinja.