Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da ni Vlada Republike Srpske, ni SNSD ne blokiraju bilo kakav investicioni projekat na području Trebinja, te da je od gradonačelnika Slavka Vučurevića "očekivati razne politikantske i druge izjave, jer je na zalasku mandata".

luka petrovic

Komentarišući odustajanje koncerna "Svislajon" od gradnje aerodroma na Zupcima, Petrović je istakao da je predsjednik koncerna Rodoljub Drašković procijenio da taj projekat treba da radi Vlada Republike Srpske sa svojim partnerima.

"Poznato je da je taj projekat započet prije nekoliko godina i da nije bilo kvalitetnih ideja koje bi privukle investitore. Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci pokazale su se značajne investicione aktivnosti tako da postoje ozbiljne namjere da se u ovoj godini otpočne sa gradnjom aerodroma", rekao je novinarima Petrović, koji je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

Petrović je istakao da je to projekat Vlade Republike Srpske, te da će to, najvjerovatnije, biti javno-privatno partnerstvo, naglašavajući da su to jedini normalni projekti, a ne projekti kakve prezentuje neko drugi.

"Uvažavamo Draškovića koji je dugo godina prisutan u Trebinju i mislimo da je važno da on ima dobru komunikaciju i sa Gradom Trebinjem i sa Vladom Republike Srpske", rekao je Petrović i dodao da je u kontaktima sa predsjednikom koncerna koji je, kako kaže, spreman da nastavi realizaciju projekta "Grad sunca" zajedno sa partnerima iz Vlade Republike Srpske.

Važan partner u realizaciji nekih objekata, kaže Petrović, na ovom projektu su i Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/.

Osvrćući se na Vučurevićevu poruku da će svi morati da plate gradsko zemljište za gradnju aerodroma, Petrović je odgovorio da je "to što Vučurević očekuje novac normalno, jer mu ništa drugo nije ni preostalo nego da sakuplja novac zato što je očito da odlazi sa ove fotelje".

"Od njega je očekivati razne politikantske i druge izjave i ne želim na njih da se osvrćem, ni da učestvujem u prepirkama i svađama koje izaziva", poručio je Petrović.

Iz koncerna "Svislajon" danas je saopšteno da odustaju od izgradnje aerodroma na Zupcima zbog nepostojanja političkog konsenzusa.