Koncern "Svislajon" odustaje od izgradnje aerodroma na Zupcima zbog informacije da je Vlada Republike Srpske obezbijedila investitora i da će uskoro ući u realizaciju ovog projekta, dok se nastavljaju radovi na izgradnji "Grada sunca", ali usporenom dinamikom zbog kašnjenja grada Trebinja na realizaciji ugovorenih investicionih obaveza.

hercegovina zupci

Saopštenje Koncerna "Svislajon" prenosimo u cjelosti:

Koncert Swisslion, ima za cilj da bude nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine, a ne samo Trebinja. Zato traži korektnu i stručnu saradnju sa organima Republike Srpske i grada Trebinja.

Ta saradnja podrazumijeva da se na jasno definisanim zakonskim osnovama i na političkom konsenzusu definišu investicioni projekti za razvoj kako grada Trebinja, tako i Hercegovine.

S obzirom da politički konsenzus ne postoji o izgradnji aerodroma Zupci, koncert "Svislajon" odustaje od realizacije ove investicije. Razlog za odustajanje od ove investicije jeste informacija da je Vlada Republike Srpske obezbijedila investitora i da će uskoro ući u realizaciju ovog projekta.

Svislajon podržava svakog investitora u Hercegovini, odnosno Trebinju, i pružaće mu maksimalnu pomoć i saradnju. Iskrene čestitke na odluci o realizaciji ove investicije.

Svislajon nastavlja realizaciju investicije na "Gradu sunca", s tim da će iste biti usporene, zbog kašnjenja opštine Trebinja na realizaciji ugovorenih investicionih obaveza.

Investicione aktivnosti Koncerna isključivo su usmjerene na projektima razvoja industrije i trgovine, kako u regiji Hercegovine, tako i u ostalim državama gdje uspješno posluje.

Predsjednik Poslovnog sistema gospodin Rodoljub Drašković na duži vremenski period biće angažovan na realizaciji investicionih projekata Koncerna u Republici Srbiji.