U Bečićima u Crnoj Gori ove godine ljetovaće 1.800 djece iz najosjetljivijih kategorija iz svih gradova i opština Srpske, u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje Republički javni fond za dječiju zaštitu.

becici crna gora

Projekat će biti realizovan od 20. maja do 21. septembra, u 14 smjena.

Smjene će trajati po 10 dana, izuzev prve u kojoj su djeca predškolskog uzrasta, a koja će trajati osam dana, najavljeno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Projektovani broj učesnika u ovogodišnjem projektu je, sa stručnim, pratećim osobljem, do 2.200 lica.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske 15 godina u kontinuitetu realizuje projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske", kojim je od 2002. godine obuhvaćeno 24.000 lica, od kojih više od 20.000 djece.

Projekat je do sada realizovan u crnogorskom ljetovalištu u Kumboru, a po isteku ugovora, kao najpovoljnije je izabrano dječije odmaralište "Užice" u Bečićima u kojem će projekat biti realizovan u periodu 2016 - 2018. godina.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske finansira projekat u cjelini, a realizuje ga u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i uz podršku Vlade Srpske, koja dva puta tokom godine razmatra Informacije o toku i realizaciji projekta.