REAGOVANJE – SNSD ne opstruiše izgradnju aerodroma, već bezakonje Slavka Vučurevića

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 04. 04. 2016. - 15:16h

Gradski odbor SNSD-a Trebinje ocjenjuje da gradonačelnik Slavko Vučurević na tribinama građane obmanjuje da SNSD pokušava da opstruiše i blokira izgradnju aerodroma i drugih projekata u Trebinju, te napominje da „SNSD blokira samo bezakonje, nepoštivanje propisa, krčmljenje državne imovine pod sumnjivim okolnostima i nanošenje milionske štete gradu i građanima Trebinja.

snsd-logo

U saopštenju trebinjskog SNSD-a navodi se da Vučurević već obilazi radnike „Svislajona“ koji su počeli raščišćavati teren na lokalitetu Zubaca, gdje on najavljuje gradnju aerodroma, iako, kako kažu, još nije okončana procedura u vezi sa prodajom zemljišta vlasniku koncerna „Svislajon“ Rodoljubu Draškoviću.

„Zemljište na Zupcima, koje je vlasništvo grada Trebinja, Vučurević i takozvani Savez za promjene, pokušavaju da prodaju mimo zakona i legalne procedure. Na posljednjoj sjednici Skupštine grada kada je predsjednik parlamenta Slobodan Prtilo grubo prekršio Zakon o lokalnoj samoupravi, Statut grada i poslovnik Skupštine, sve odluke, pa tako i ova o prodaji zemljišta na Zupcima, donesene su nezakonito i biće poništene“, kažu u SNSD-u.

U stranci napominju da su zaposleni u Gradskoj upravi „falsifikovali dokumentaciju za zemljište na Zupcima i bez znanja Geodetske uprave Republike Srpske napravili nevalidan dokument o prodaji zemlje“.

„Tako je i ovim potezom zakon grubo prekršen, jer je na osnovu fiktivnih podataka donesena odluka o prodaji zemljišta usmenim javnim nadmetanjem“, dodaje se u saopštenju.

Iz SNSD-a pitaju gradonačelnika „čemu tolika žurba da proda državnu zemlju i zašto nije bilo strpljenja da se radi po zakonu i propisima?“.

„Kada je riječ o izgradnji aerodroma, Vučurević treba da zna da je SNSD
inicirao taj projekat iza kojeg je stala država. Ali, Vučurević u svom rušilačkom pohodu želi blokirati sve što je počeo i što radi SNSD“, smatraju u trebinjskom SNSD-u.

U saopštenju se navodi da se gradonačelnik „u nedostatku vlastite inicijative i projekata, ponaša kao portparol `Svislajona` i Rodoljuba Draškovića, te građane svakodnevno, preko kontrolisanih medija informiše o idejama i planovima Draškovića“.

Trebinjski SNSD je istakao da Vučurević, u javnosti i na tribinama „koje posjećuju tek zaposleni u gradskoj administraciji i pokoji član njegove stranke“, samo priča da SNSD nešto ne da.

„SNSD samo pokušava umanjiti štetu koju Vučurević svakodnevno pravi, da li svjesno ili nesvjesno, za svoj ili račun svojih nalogodavaca ili možda poslodavaca“, navodi se u saopštenju.

U SNSD-u kažu da Vučurević optužuje republičku vlast za blokade, napominjući da nijedan projekat i zahtjev nije stigao na adresu republičkih vlasti od kada je gradonačelnik.

„Svjestan je Vučurević da nije uradio ništa za grad i građane, da je sve što je započeo stalo, jer je započeo sve kako ne treba. Fakture stižu sa svih strana“, navode u SNSD-u.

U saopštenju se ističe da je u Trebinju odavno na sceni „anarhija i haos koji proizvodi takozvani Savez za promjene na čelu sa svojom perjanicom Vučurevićem“. „Krajnje je zabrinjavajuće što su u posljednje vrijeme potpuno izgubili kompas, te više ne prezaju ni od čega, niti za njih vrijedi zakon, ni država“, poručuju iz trebinjskog SNSD-a.

TAGOVI:

Komentari

Ajde molim vas otvorite neku grupu vi iz SNSD-a, PDP-a, SDS-a, pa se tamo dopisujte i šaljite jedni drugima saoptenja, jer izgleda vi jednini međusobno ovo i čitate. Pustite nardo da se bavi svojim jadima, a ne vašim (u koju ćete firmu poslije izbora i sl.)

Odgovori

Odlična ideja !!! :))

Odgovori

„Kada je riječ o izgradnji aerodroma, Vučurević treba da zna da je SNSD
inicirao taj projekat iza kojeg je stala država. Ali, Vučurević u svom rušilačkom pohodu želi blokirati sve što je počeo i što radi SNSD“

Pa ljudi sta ste cekali ove godine. Sto ga ne načiniste?
A, Vucurevic je isti seronja kao i vi iz SNSD-a, nema tu razlike.

Odgovori

Sve je ovo nažalost tacno u potpunosti. Sve investicije koje je takoreći Savez za promjene „uradio“ su započele prošle vlasti na čelu sa SNSD-om i Dobrom Ćukom… Autobuska stanica kojoj je PDP jedino postavio vrpcu i koju je gradonačelnik presjekao, vodovod Trebinja koje je takođe pokrenuo SNSD, i mnogo mnogo projekata a i sam aerodrom Zubci koji je projekat Vlade RS i SNSD-a. Pa ovaj Vučurević je prvi bio na protestu i blokadi puta kada se radilo o pijesku tvrdeći da je to „zubačka đedovina“ a on isti sada prvi trči da prodava „đedovinu“. Treba sud da pokrene istragu ko je taj što je falcifikovao podatke u gradskoj upravi i o famoznoj sjednici pa da se vidi kako stvari stoje. Ako sadašnja vlast nije kriva (što je nemoguće) neka rade a ako jeste zna se šta slijedi…. A sudeći po dešavanjima u gradu svakako im slijedi kazna za sve ovo što su uradili ovom našem gradu.

Odgovori

Onaj ko ima sredstva za gradnju aerodroma, neka ga gradi uz poštovanje procedure koju je zakon propisao,mada sam mišljenja da bi neki proizvodni pogon većih razmjera bio profitabilniji od aerodroma, odnosno, mogao bi se zaposliti veći broj radnika na duži period, a proizvodnja i plasman robe stvaraju uslove za nedograđivanje i proširenje kapaciteta i samim tim veću šansu za zapošljavanje ove nase nezaposlenih.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja