Da li je TREBINJE doraslo nazivu TURISTIČKI GRAD – procijenite sami!

Autor: TrebinjeLive Foto: Zoran Šarenac
TREBINJELIVE 03. 04. 2016. - 20:56h

Da li Trebinje pretenduje da bude grad turizma? Svi ćemo, i to u glas, odgovoriti DA. Ali, zar bi jedan turistički grad, a grad jesmo htjeli ne htjeli, smio da ima ovakve urbane propuste kao što su na fotografijama ispod!?

trebinje grad ruglo

Šta bi da nam neka turistkinja po izlasku u grad slomije štiklu ili ne daj bože nogu zbog rupa po trotoarima, ili, još gore, zabandači nogom u slomljene zaštitne trotoarske kugle? Grad bi dobio tužbu, a ona odštetu!

trebinje grad ruglo

Cvjećnjak ispred zgrade Radio Trebinja je već mjesecima prevrnut, a komunalne službe nisu u stanju „da ga nasade na noge“. Namjena da se u njega zasadi cvijeće odavno je zaboravljena, ali zato svako jutro bije u oči radnicima ove ustanove. Istina, prevrnut!

trebinje grad ruglo

Kod Kamenog mosta smeća uvijek ima na pretek…

trebinje grad ruglo

Ne treba da nas čudi što komunalci rijetko odvoze orezane grane pored kontejnera u gradskim naseljima, ali da grane stoje danima pored kontejnera u samom centru grada turizma, ne vjerujemo da je negdje zabilježeno. Ali, dobro, ovo je Trebinje!

trebinje grad ruglo

TAGOVI:

Komentari

Još ovome da dodamo i kontejnere na ulasku u tunel, odrpane zaštite na građevinama dva hotela koje se vuku po ulici, bandere bez zaštitnih poklopaca, izranjavanu glavnu ulicu, rupe na asfaltu koje nisu okrpljene nakon radova (u Bregovima kod eparhijskog doma), polomljene kante za smeće, ruglo iza PIO-a, gdje pjacari ostavlja tezge i kutijetine, zaraslu rijeku, prljava šetališta i obale, išarane zgrade… a mi pričamo o aerodromima.

Odgovori

Ove kugle su uspomena od SNSD-ea.

Odgovori

Sa Slavkom na čelu smo selo turizma, jadna na m majka s njim.

Odgovori

Slavko ce i za ovo da optuzi Dodika!!!

Odgovori

A na ulazu u turističko selo lepo piše prodaja ćumura ,prodaja đubriva ,prodaja palja .prodaja kizmadi ciganluk neviđeni i za nekadašnji kvantaš u berkovićima živeli i veseljeli se u u ovom ruglu

Odgovori

a ti lijepo pa put pod noge.

Odgovori

A prelijepa deponija Obodina nikad ljepša od postojanja i prelijepo romsko naselje na ulazu od Dubrovnika neme ništa protiv romi pa onaj stočar na GELJA MOSTU što je izguro ona sva govna na magistralu

Odgovori

Baš me interesuje koliko je komunalnih policajaca zaposleno od Slavka na ovamo, a na šta nam grad liči? Što ove što je primio, a ne rade ništa ne prebaci u komunalnu policiju pa uredi ovaj grad?
A da… Oni nisu primljeni da rade. Tj. nisu sposobni ništa na da rade.

Odgovori

Tačno da grad ima perspektivu da bude turistički grad. Tu perspektivu treba osmisliti i realizovati. Sve ovo što je već nabrojano od građana Trebinja stoji i to se vidi.
Šta očekuje turiste koji vole da šetaju mimo glavnih ulica, pa zađu u ulice/sokake nekadašnjeg naselja Krš, danas tu ima više novih imena ulica, na primjer Sunčana itd?
Dočekaće ih ruglo u centru grada. Ruševine sa depoima smeča. Odgovarajuća kanalizacija ne postoji. Odgovorni kažu to je kapitalna investicija, neka tako i bude, ali se mogu omogućiti minimalni sanitarni uslovi. Zagraditi prolaze prema takvim mjestima, ako zbog ničega onda radi fizičke, higijenske i bilo kakve druge sigurnosti.
Zašto propustiti šansu da Trebinje pored izgradnje novih sadržaja, koje treba pozdraviti, otkloni i ove nedostatke i postane zaista jedan turistički centar.

Odgovori

Pa sta radi komunalna inspekcija?????!!!!!!!!

Odgovori

Sve bi ovo drugačije bilo, da se komunalna policija pozabavi sa svojim poslom. Kada odereš nekoga po džepu, onda neće drugi put, nema drugog načina.

Odgovori

Mislim da bi kombinaciaja STA JA MOGU DA URADIM ZA MOJ GRAD sa STA MOJ GRAD MOZE DA URADI ZA SVOJE GRADJANE bila izvanredno rijesenje. Jer kao sto se vidi iz prilozenog nije samo na gradu i vlasti da odradjuju sto se tice gore navedenih slika kao npr. smece koje je na“trenutak“ odlozeno od samih gradjana na neadekvatno mijesto. Svi moramo da cuvamo to sto imamo jer niko to nece da uradi za nas.

Odgovori

Rekao je nekad čuveni Hamdija PIPAC jebat će vam đeco majku ovi što su do skora sa šterikom u klozet išli i to je to moj hamdija laka ti zemlja

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja