Nedostatak parking mjesta oko trebinjske Bolnice uskoro bi trebao da bude prevaziđen, jer će u narednom periodu početi izgradnja novog parkinga ispred ove ustanove, za šta su Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ obezbijedile 20.000 KM.

bolniva trebinje parking

Urediće se i okolni prostor, gdje će biti zasađene sadnice drveća i postavljene klupe, najavljuju iz ove zdravstvene ustanove, dodajući da je ovo samo početak rješavanja indirektnih nedostataka koje osjete pacijenti.

A zbog malog broja parking mjesta i neodgovornih pojedinaca - vozača često se dešava da ni vozila hitne pomoći ne mogu prići pomenutoj ustanovi. Međutim, rukovodstvo Bolnice uvjerava da će tome doći kraj. Projekat idejnog rješenja je u toku, radovi počinju, a pacijenti će imati bar jedan problem manje.

"Planiramo da povećamo broj parking mjesta kako za pacijente, tako i za lica sa invaliditetom i taksi vozila. Biće postavljene dvije rampe - ulazna i izlazna, kako bi se obezbijedio nesmetan saobraćaj i prilaz Bolnici Trebinje", kaže Vaso Mijanović, direktor Bolnice u našem gradu.

Poboljšanje zdravstvene zaštite pacijenata primarni je cilj rukovodstva Bolnice u našem gradu, pa će u maju, nakon provedenog postupka javnih nabavki, početi i gradnja hemodijaliznog centra za šta je obezbijeđeno milion KM, dodaje Mijanović.

"Očekujemo da polovinom jula bude otvoren dijalizni centar u Trebinju, u koji će preći postojeći pacijenti koji se liječe u sadašnjim prostorijama trebinjske Bolnice. Primićemo i određen broj pacijenata iz drugih opština Hercegovine koji se sada liječe u Foči ili bolnici Kasindo", istakao je Mijanović.

On je naveo da se nada da će poslije završetka radova na izgradnji i opremanju dijaliznog centra, početi radovi na rekonstrukciji operacionog bloka hirurškog odjeljenja.

Pacijenti imaju samo riječi hvale za novo rukovodstvo i njihovu viziju budućeg rada i izgleda ove zdravstvene ustanove. Kažu, uz poboljšanje medicinskih usluga, koje je očigledno zapošljavanjem novih ljekara specijalista, rješavanje prilaza ustanovi i estetsko uređenje okolnog prostora omogućiće da Bolnica bude na još boljem glasu.

"Kad se izgradi ovaj parking, to će puno značiti za pacijente. Treba podržati rukovodstvo Bolnice, zaslužili su. Mijanović je za nekoliko mjeseci pokrenuo Bolnicu, koja već sada slovi na mnogo boljem glasu nego ranije", kaže Gojko, pacijent pomenute ustanove.

I za druge pacijente vidljivo je poboljšanje usluga. Zamjerki je sve manje, a zadovoljstva sve više.

bolnica trebinje