U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti još toplije i pretežno sunčano vrijeme, uz temperaturu vazduha do 27 stepeni Celzijusovih.

Sunce vrijeme

Jutro je pretežno sunčano i ugodno toplo, a oko rijeka i po kotlinama na sjeveru u istoku rjeđa je pojava sumaglice i magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno sunčano i još toplije vrijeme nego juče, a popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje.

Dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 27 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren, u Krajini i Hercegovini povremeno pojačan, južni i jugozapadni vjetar.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bileća, Rudo, Sokolac i Čemerno četiri, Han Pijesak pet, Doboj šest, Zenica, Mrkonjić Grad, Prijedor i Novi Grad osam, Sarajevo devet, Bijeljina i Trebinje 10 i Banjaluka 11 stepeni Celzijusovih.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, danas će pozitivno djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

U BiH sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever.

Jutarnja temperatura većinom između 7 i 12, a najviša dnevna između 20 i 27 stepena.

U BiH u subotu, 2. aprila, preovladavaće umjereno oblačno vrijeme. Poslijepodne doći će do naoblačenja s juga. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura između 5 i 11, a najviša dnevna između 16 i 21, a na jugu zemlje do 24 stepena.

U nedjelju, 3. aprila, dolazi nam naoblačenje s juga, ponegdje slaba kiša. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 15, a najviša dnevna između 11 i 17, a na jugu i sjeveroistoku zemlje do 20 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.