Dan pred izricanje presude u Haškom tribunalu, lider radikala Vojislav Šešelj kaže da ima informacije da će biti osuđen na 25 godina robije.

vojislav seselj

Vjeruje da ga Vučić neće izručiti, a očekuje da će u Hag, ako i ode, otići kao narodni poslanik.

– Sutra je izricanje presude. Vi ste mnogo puta ponovili da vas to uopšte ne zanima, a kako reaguju vaši sinovi, supruga, stranački saborci? Jesu li uplašeni, šta vam kažu?

Vjerujem da oni jedva čekaju da me vrate u Hag, jer ja sam nepodnošljiv svima!

– Je l‘ možemo sada ozbiljno?

Pa to je ozbiljno. Ne smije preda mnom niko da pokazuje uznemirenost. Stvarno ne znam kako im je i da li im je teško, jer se o tome uopšte ne razgovara. Sprečavam svaki razgovor na tu temu i sa saradnicima i kod kuće. To je jednostavno nešto što se nas ne tiče i ne zavisi mnogo od naše volje. Ja samo znam jednu stvar, a to je da neću dobrovoljno ići u Hag.

– Šta Vi u stvari očekujete od presude? Pomenuli ste jednom da će kazna sigurno biti drakonska?

Ja sam dobio tu informaciju da je Bruno Vekarić, zamjenik specijalnog tužioca za ratne zločine, putovao prvo u Zagreb, pa iz Zagreba za Hag, pa iz Haga za Zagreb, pa u Beograd i da je on nekim hrvatskim funkcionerima u Zagrebu rekao da će mi biti izrečena kazna od 25 godina. To je moja informacija iz Zagreba. Ja inače ne znam ništa drugo.

– Mislite da li će vas Srbija, odnosno Vučić, izručiti?

Dosad nije htio, šta će biti ubuduće ne znam, ali ima jedna stvar koja mora da se kaže. Boris Tadić, Bojan Pajtić, Čedomir Jovanović, Radulović i Tomislav Nikolić bi me sigurno odmah isporučili, a Vučić dosad nije htio. – Šta mislite zbog čega?

– Mislim da je glavni razlog što neće toliku sramotu na sebe. Nije on glup kao Tomislav Nikolić i nije neobrazovan kao on. Svjestan je kolika bi to bila sramota, koja se poslije pokolenjima prenosi, i to mu je osnovni razlog. Ali, hoće li on u tome izdržati ili neće, ja ne znam, jer prosto nemam nikakav kontakt sa njim. – Gdje ćete biti i šta ćete raditi za vrijeme samog izricanja, odnosno sutra u 10?

– U četvrtak ću obavljati svoje redovne obaveze. Popodne imam miting u Pančevu u pet sati, a prije toga ću se baviti redovnim stranačkim aktivnostima. Mi podnosimo poslaničke liste u svim opštinama u Srbiji i svaki dan oko toga ima mnogo posla. Neću uživo pratiti izricanje, jer će ionako to poslije biti na svim vijestima, a ja ću u 12 držati moju redovnu konferenciju za medije, uveče gostovati u jednoj TV emisiji, i to će biti dan kao i svaki drugi.

Asocijacije Vojislava Šešelja:

– Aleksandar Vučić – bivši radikal, bivši četnik, bivši, bivši, bivši…

– Ivica Dačić – izdajnik Slobodana Miloševića

– Bojan Pajtić – vojvođanski autonomaš

– Sanda Rašković Ivić – ćurka

– Aleksandr Vulin – kompletni idiot

– Zorana Mihajlović – jedna pokvarena, amoralna oštrokondža, koja nema pameti i zato je agresivna

– Maja Gojković – politička nakaza, posebno posle izjave da će Vojvodina biti republika i imati vladu

– Boško Obradović – nisam o njemu ništa loše mislio dok nije počeo da se poziva na Đinđića, sad mislim

– Boris Tadić – izdajnik krupnog formata, isporučio u Hag Župljanina, Karadžića, Mladića i Hadžića

– Čedomir Jovanović – kriminalac, pokrao je neku silnu pšenicu i mora biti procesuiran

– Zoran Živković – Završio dopisnu višu školu u Titovom Velesu i odmah bi da uđe u akademiju nauka, ali umesto toga i njega čeka sudski proces