PORESKA UPRAVA – Rok za podnošenje poreskih prijava 31. mart

Izvor: rtrs.tv Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 30. 03. 2016. - 11:02h

Rok za podnošenje poreskih prijava po više osnova ističe 31. marta.

poreska uprava trebinje

Godišnje poreske prijave podnose se za porez na dohodak, dobit, registrovano oružje, posebnu republičku taksu za preduzetnike, te prijavu za porez za komunalnu taksu za isticanje poslovnog imena.

Lica koja su zaposlena kod jednog poslodavca nisu dužna platiti porez na lični dohodak. Oni koji ostvaruju pravo na povrat poreza po osnovu premija na životno osiguranje i lica koja ostvaruju pravo na umanjenje, ili povrat poreza po osnovu kamate na stambeni kredit, treba da dostave podatke o plaćanju kamata za prethodnu godinu.

Kazne za nepodnošenje poreskih prijava i neizmirivanje obaveza su od 1.000 do 3.000 KM za pravna, odnosno od 500 do 1.500 KM za fizička lica, rekla je Persa Paić, pomoćnica direktora Poreske uprave Republike Srpske.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja