Direktor tekstilnog preduzeća "Nikola Tesla" iz Bileće Persa Klimenta zatražila je pomoć od Vlade Republike Srpske da radnicama uplati po jednu platu i troškove režija kako bi se premostio zastoj u isplati dugovanja njemačke firme "Štajman" sa kojom posluju.

Persa Klimenta

Klimenta je istakla da su radnice, koje su prije 15 dana obustavile proizvodnju zbog dvije i po neisplaćene zarade, spremne da odmah sjednu za mašine ukoliko dobiju po jednu platu.

Ona je pojasnila da je njihov jedini kupac njemački "Štajman" u problemima, jer je 23. marta pokrenut stečaj nad jednom firmom koja je u okviru akcionarskog društva.

"Firma sa kojom mi imamo potpisan ugovor nije u stečaju i nadamo se da ćemo nastaviti sa poslovanjem", istakla je Klimenta i dodala da je obustavljena isporuka robe kada su počela dugovanja.

Klimenta je istakla da u ovom preduzeću velike nade polažu u pomoć Vlade Republike Spske, napominjući da je nedavno imala veoma konstruktivan i ohrabrujući razgovor sa ministrom industrije, energetike i razvoja Petrom Đokićem.

U Fabrici trenutno radi 140 radnica koje u jednoj smjeni šiju žensku modnu konfekciju za poznati njemački brend "Štajman"