NDP – Rukovodstvo skupštine grada napravilo haos i počinilo krivično djelo

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 28. 03. 2016. - 10:53h

NDP je napustio zasjedanje Skupštine grada Trebinja 25. marta onog trenutka kada je postalo jasno da je rukovodstvo Skupštine grubo prekršilo brojne propise, napravilo haos u njoj i učinilo njen rad nezakonitim, time počinivši krivično djelo Nesavjestan rad u službi, tvrde u Gradskom odboru ove političke partije.

gradska administracija trebinje

U saopštenju ove političke partije ističe se da rukovodstvo Skupštine grada Trebinja nije prekršilo samo one zakone i članove za koje nije bilo uslova da se prekrše.

„Grubo i drsko su prekršeni članovi 32. i 37. Zakona o lokalnoj samoupravi, članovi 38. i 50. Statuta grada, članovi 8., 56. i 113. Poslovnika Skupštine grada“, kažu u NDP-u.

Posljedica kršenja propisa je to da su odluke koje je donijela Skupština nezakonite i svi subjekti koji su zainteresovani i koji su investirali početni kapital u ponuđene nekretnine, kao i oni koji imaju namjeru da investiraju, imaće velike probleme prilikom realizacije svojih i gradskih želja, napominju u NDP-u.

U NDP-u ističu da je prodaja gradske imovine opravdana samo ako je u funkciji grada (prodati i investirati) i zakona, dodajući da novac od prodaje zamlješta, kako naveli, famoznom „Bingu“ i Gradu Sunca troši za finansiranje rada gradske administracije.

„Radi boljitka i budućnosti grada trebalo bi ta sredstva od prodaje zemljišta i sva buduća sredstva ozakoniti, rezervisati i trošiti isključivo kao nove investicione projekte, ako bude išta ostalo da se proda. Haos koji postoji u gradu nastavlja se haosom i u Skupštini grada“, kažu u NDP-u.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja