Glumac Marinko Madžgalj preminuo je u 37. godini poslije duge borbe sa bolešću.

preminuo marinko madzgalj

Marinko Madžgalj operisan je u avgustu prošle godine zbog problema sa pankreasom. Iako se činilo da se glumac oporavlja, ljekari nisu želeli da daju prognoze.

U prvom obraćanju javnosti, nakon operacije, Madžgalj je društvenim mrežama zahvalio prijateljima na brizi i želji da brzo ozdravi. To je bilo u septembu prošle godine.

- Prijatelji, mnogo pošte je stiglo. Svi ste tako dragi, ljubazni i puni lepih reči i želja. Hvala vam na svakoj napisanoj reči, hvala za sve medikamente koje preporučujete, hvala na željama za brzo ozdravljenje - napisao je on.

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao i u Kotoru. Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja, ali i u grupi Flamingosi u kojoj je pjevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović s kojom ima ćerku. Posljednje godine života proveo je sa novinarkom Lanom Sekulić.

U prvim oproštajima sa poznatim glumcem i muzičerem Đrođe David je na Tviteru napisao "Marinko Madžgalj. 37 godina... Strašno". Od Madžgalja se na ovoj društvenoj mreži opreostio i pevač Željko Vasić, koji je napisao: "Kakv tužan dan".

U seriji Ranjeni orao, koja je snimana u Trebinju, glumio je Safeta. Iz te serije i danas se pamti njegova rečenica "mala bijela gospođo", upućena Anđelki - Slobodi Mićalović pri odlasku iz službe iz našeg grada...