Šef trebinjske Područne jedinice Republičke uprave za geodetsko-imovinsko pravne poslove Slobodanka Pudar Jovanović tvrdi da su nadležne službe grada Trebinja prekršile zakon, jer je na osnovu fiktivnih podataka donesena odluka o prodaji zemljišta za izgradnju aerodroma na Zupcima.

sjednica skupstine grada trebinja

Jovanovićeva je napustila današnju sjednicu Skupštine grada, jer nije željela da pročita rješenje koje joj je, kako je rekla, pripremljeno, pošto ona ne stoji iza njega.

Ona je rekla da je "neko zloupotrijebio tehničke podatke Uprave".

"Odluka se nije mogla usvojiti dok mi ne završimo naš dio posla", kaže Jovanovićeva i dodaje da je trebalo prvo uzeti zemljišno-knjižni /ZK/ izvadak, pa tek onda napraviti odluku.

Ona je istakla da joj nije bila namjera da opstruiše ovu odluku, ali da je imala malo vremena da sve poslove završi, napominjući da je željela da sve bude urađeno po zakonu, jer je riječ o realizaciji ozbiljnog projekta.

Jovanovićeva ističe da je područnoj jedinici Republičke uprave za geodetsko-imovinsko pravne poslove tek prije dva dana, 23. marta, podnesen zahtjev za cijepanjem parcele za aerodrom na Zupcima.

Skupština grada Trebinja donijela je danas odluku da proda 200.000 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta na lokaciji Dubrave – Zupci vlasniku koncerna "Svislajon" Rodoljubu Draškoviću, koji na ovom prostoru planira izgradnju aerodroma.

Radenko Drašković iz kompanije "Svislajon" u obraćanju odbornicima trebinjske skupštine istakao je da je gradnja aerodroma, kao važan prateći sadržaj, inicirana započetim projektima u "Gradu sunca".

On je naveo da, osim piste dužine 1.700 metara, aerodrom mora imati i sve potrebne tehničke sadržaje: kontrolni toranj, pristanišne platforme za stacioniranje aviona, upravnu zgradu, meteorološku službu, hangar sportske i opšte avijacije, te pristupne saobraćajnice.