Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ ovu godinu počele su dobrim proizvodnim rezultatima i prebacivanjem mjesečnih planova proizvodnje, što ukazuje da će ovo preduzeće godinu završiti sa mnogo većom dobiti nego prošle godine, kažu u HET-u.

gordan miseljic

Direktor HET-a Gordan Mišeljić rekao je Srni da je prošle godina bila loša hidrologija, ali da ova godina obećava, te da su februarske i martovske kiše značajno popravile akumulaciju Bilećkog jezera, gdje je trenutno kota šest metara iznad plana.

Mišeljić je naglasio da je za nepun mart ostvarena proizvodnja 128 odsto, te izrazio nadu da će HET premašiti plan proizvodnje za ovu godinu od 1.047 gigavat-časova.

Što se tiče investicija, Mišeljić kaže da one ostaju i dalje na snazi, te da su među bitnijim dovršetak odvodnog tunela od Bilećkog polja, gdje je trenutno iskopano oko 300 metara dužine, te završetak kanala kroz Fatničko polje i rekonstrukcija kompezacionog bazena u Fatničkom polju za šta se čeka početak građevinske sezone.

Prema njegovim riječima, nastavljaju se radovi i na završetku projekta "Gornji horizonti", a nada se da će uskoro početi i radovi na Hidroelektrani "Dabar".