Na području opštine Nevesinje završeno je uređenje tri izletišta koja su prilagođena osobama sa invaliditetom.

nevesinje

Akciju uređenja izletišta sprovelo je Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije istočne Hercegovine, a u čišćenju okoline pomogli su im volonteri sa područja Nevesinjske opštine.

Projekat je odobrilo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, a realizaciju su pomogli opština Nevesinje i Opštinska turistička organizacija.

Izletišta se nalaze na lokacijama Jezero, Stari grad Vjenčac i u selu Bežđeđe. U hladu visokog drveća napravljene su drvene brvnare, klupe za odmor, te kameni rištilj.

Predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze Branimir Tamindžija kaže da Nevesinje obiluje bogatim turističkim potencijalima koji nisu dovoljno iskorišteni, te izražava nadu da će ovo izletište privući ljubitelje prirode svih generacija.

U ovom Udruženju ističu da će ova izletišta imati i veliki značaj za osobe sa invaliditetom koji će vrele ljetne dane moći da provode u prirodi.

Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina postoji već četrnaestu godinu, a pokretanjem mnogobrojnih akcija i skromnim budžetom nastoje da pomognu svojim članovima i svim osobama sa invaliditetom.

Sredstava obezbjeđuje od projekta, donatora i iz budžeta opština Nevesinje i Bileća.

Udruženje ima 83 člana od kojih je 27 nepokretno, a ostali su slabije pokretni i neophodna im je pomoć drugog lica.