TREBINJE – Saradnju CJB i granične policije podići na veći nivo

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 22. 03. 2016. - 14:47h

Saradnja Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje i Granične policije BiH je na zadovoljavajućem nivou, ali se zbog mogućeg kretanja izbjeglica ovim područjem, mora podići na još viši stepen bezbjednosti, zaključeno je danas na sastanku načelnika trebinjskog CJB Žarka Lakete i direktora Granične policije BiH Zorana Galića.

policija

Laketa je novinarima rekao da je saradnja na visokom nivou, te da su razgovarali o mjerama koje bi trebalo preduzeti ukoliko, eventualno, migranti krenu prema dijelu granice BiH koji pokriva CJB Trebinje.

„Saglasili smo se da je neophodno zajedničko djelovanje i prezentovali planove za sprečavanje talasa izbjeglica preko naše zone odgovornosti“, istakao je Laketa, dodajući da je ovo prva zvanična posjeta menadžmenta Granične policije BiH ovom CJB.

Galić, sa kojim su na sastanku bili i njegovi saradnici, rekao je da za sada Granična policija BiH nema informacija da bi izbjeglice preko Albanije i Crne Gore mogle krenuti prema Hercegovini.

„Sa profesionalnog stanovišta, smatram da je nerealna ocjena da ta ruta kretanja ide preko ove teritorije“, istakao je Galić, napominjući da nije bilo krijumčarenja migranata na ovu teritoriju.

On je naglasio da su, zahvaljujući dobroj saradnji sa CJB Trebinje, kao i kolegama iz Crne Gore, spremni da odgovore tim izazovima, ukoliko do njih dođe.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja