Odbornik skupštine grada Trebinja Dejan Tarana i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Mirjana Ratković, oboje iz Srpske demokratske stranke /SDS/, podnijeli su ostavke, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

mirjana ratkovic dejan tarana ostavke trebinje

Zvanični razlozi zbog čega je Tarana podnio ostavku za sada su nepoznati, međutim, nezvanično saznajemo da će Tarana pokrenuti privatni biznis.

Ostavci Dejana Tarane, koju je uputio Centralnoj izbornoj komisiji u Sarajevo, prethodila je ostavka Mirjane Ratković. Kako saznajemo, ona je ostavku podnijela kako bi mogla da dođe u skupštinske klupe umjesto Tarane.

Naši izvori iz gradskog odbora SDS-a u Trebinju kažu da će Ratkovićevu na načelničkom mjestu naslijediti Mišo Bakoč, dok će ostavke i njegovo imenovanje biti potvrđene na skupštinskom zasjedanju grada Trebinja u petak.

Isto tako, nezvanično saznajemo, da bi ostavku na mjesto odbornika u narednom periodu trebao da podnese i SDS-ov Milan Kovač, jer prelazi da radi u jednu državnu agenciju u Sarajevo.

Od 2012. godine, u trebinjskoj skupštini promijenilo se desetak odbornika, a u toku je i vođenje dva postupka o sukobu interesa odbornika iz redova PDP-a.