Miloš Mikić iz Nikšića pobjednik je ekstremne trke u takozvanom nebeskom trčanju na vertikalni kilometar "Trebinje - vertikal trka u kamenu", a drugoplasirani je Dušan Bazić sa Kopaonika, dok je treće mjesto zauzeo Aleksandar Štajfer iz Čelareva. trka perovica most - leotar

U trci u dužini preko pet kilometara i 200 metara i sa 960 metara vertikalne razlike od starta do cilja, koja je organizovana od Perovića mosta do vrha planine Leotar, učestvovali su takmičari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Švedske, Španije i BiH.

trka perovica most - leotar

"Putem interneta saznao sam za ovu trku i prijavio sam se iz radoznalosti. Staza je veoma zahtjevna, ima dosta da se penje tako da sam se tokom trke i namučio, ali oduševio sam se prirodom i pogledom sa Leotara", istakao je Mikić.

Prvi Trebinjac koji se popeo na vrh Leotara bio je Radomir Milić.

"Trčim iz ljubavi i kad sam saznao za ovu trku odlučio sam da i ja u njoj učestvujem. Staza je super i drago mi je što sam uspio da dođem do cilja", rekao je Milić.

trka perovica most - leotar

Marko Nikolić, direktor "Skajraning" lige Srbije, istakao je da je ovo treća trka u okviru lige, a druga u roku od dva dana, i da se dogovorio još prošle godine sa ljudima iz Planinarskog društva "Vučji zub" da nešto organizuju u Trebinju i ove godine to su i ostvarili.

"Trebinje ima sjajan potencijal, vrhunske uslove i to se pokazalo kao pravi pogodak jer je u trci učestvovalo 85 takmičara od centra grada do vrha Leotara, a prvi takmičar je stigao za 48 minuta i vjerujem da to do sada niko nije uradio i nadam se saradnji i ubuduće", kazao je Nikolić.

trka perovica most - leotar

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Sanji Kavaz iz Istočnog Sarajeva, druga je na cilj došla Sofija Radović, a treća je bila Marija Đorđević.

Na vrh Leotara istrčala je i Trebinjka Nada Dursun, član Planinarskog društva "Vučji zub", koja kaže da joj je ideja bila interesantna, htjela je da pokuša i drago joj je što je uspjela u tome.

"Nikad se nisam bavila ovim,bilo je naporno ali zadovoljna sam postignutim vremenom", istakla je Nada.

trka perovica most - leotar

Najstariji takmičar bio je sedamdesettrogodišnji Vojo Prelević iz Trebinja, koji se bavi ubrzanim planinarenjem i biciklizmom.

"Drago mi je što sam stigao prije mnogih mladih takmičara na vrh Leotara, a u trci je učestvovao i moj sin koji je stigao prije mene", kazao je Prelević i dodao da nije imao nikakvih poteškoća prilikom trčanja i poručio mladima da se bave sportom.

trka perovica most - leotar

Organizator današnje trke je Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebinja.

trka perovica most - leotar