Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević potvrdio je da Fudbalskom klubu /FK/ "Leotar" nisu uplaćivana sredstva iz gradskog budžeta jer, kako je naveo, nije želio da novac bude potrošen za isplatu starih kredita i sumnjive dugove.

slavko vucurevic savez za promjene tribina trebinje

Vučurević je nakon otvorenog pisma, koje je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Luka Petrović uputio članovima, navijačima i ljubiteljima kluba povodom odluke suda da bude poništen ugovor o zasnivanju kreditne hipoteke nad stadionom "Police", rekao da će naredni sudski postupci otkriti o kakvim je kreditima riječ.

On je u pisanom odgovoru istakao da bi stadion, u slučaju da sud nije poništio ugovor, nakon pokretanja stečajnog postupka Bobar banke, postao dio likvidacionog postupka.

Luka Petrović je ranije u otvorenom pismu naveo da Vučurević, želeći da uništi političke neistomišljenike, već četvrtu godinu uzastopno izmišlja afere u vezi sa FK "Leotar".

"Presuda pokazuje da niko iz ovog kluba nikada nije želio da proda ili zloupotrijebi stadion, već da se isključivo radilo o formalnoj bankarskoj garanciji kojom je omogućena isplata starih kredita i dugova", objašnjava Petrović.

On je naglasio da bi "Leotar" i dalje bio u Premijer ligi da je gradonačelnik Trebinja odobrio uplatu planiranih sredstava.

Okružni privredni sud u Trebinju poništio je ugovor o zasnivanju kreditne hipoteke nad stadionom "Police" koji je potpisan između Bobar banke i FK "Leotar".