FOND PIO – Na vrijeme početi prikupljanje dokumentacije za penziju

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 17. 03. 2016. - 14:26h

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske krajem ove sedmice na kućne adrese 9.483 osiguranika sa prebivalištem u Srpskoj i Federaciji BiH dostavlja obavještenje da se obrate u poslovnicu Fonda PIO radi kompletiranja podataka matične evidencije i prikupljanja dokumentacije, koji su od značaja za ostvarivanje prava na penziju.

fond pio

„Ovo se odnosi na korisnike koji će to pravo, eventualno, ostvariti u 2016. godini ili u narednom, skorijem, periodu. Obavještenje ne znači da osiguranik u 2016. godini navršava uslove za ostvarivanje prava na penziju, niti da su ispunjeni uslovi za prestanak ugovora o radu kod poslodavca, već će kompletirani podaci biti korišteni kad se steknu zakonom propisani uslovi za starosnu penziju“, navodi se u saopštenju Fonda PIO Srpske.

Fond na ovaj način unapređuje poslovanje i preuzima standarde razvijenih evropskih država.

„Posebno se apeluje da osiguranici koji imaju navršenog staža osiguranja van Republike Srpske i BiH, u drugim zemljama, ovom prilikom zatraže zvaničnu potvrdu staža, prije podnošelja zahtjeva za penziju“, napominju iz Fonda PIO Srpske.

Dosadašnja praksa je, ističu u Fondu, pokazala da se potvrda staža u pojedinim zemljama čeka izuzetno dugo, te se takve neprijatne situacije mogu preduprijediti blagovremenim zahtjevom za potvrdu staža kod svoje poslovnice Fonda PIO.

„Blagovremenim kompletiranjem potrebne dokumentacije omogućava se i znatno brže rješavanje zahtjeva, u maksimalno kratkom roku od sedam do osam dana. Time se postiže efikasnost u radu Fonda prema međunarodnim standardima rada i ponašanja i zadovoljstvo osiguranika i korisnika uslugama Fonda“, navodi se u saopštenju.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja