Gradski odbor SNSD-a iz Trebinja ističe da se niko ne može radovati poskupljenju bilo čega, a posebno ne struje, te ocjenjuje da opozicija u Republici Srpskoj želi da izvrši pritisak na nezavisnu Regulatornu komisiju za električnu energiju i da ovo pitanje iskoristi za sticanje predizbornih poena.

snsd-logo

Komentarišući današnje potpisivanje peticije protiv mogućeg poskupljenja struje koje su u Trebinju organizovali Gradska uprava i lokalni Savez za promjene, sekretar Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Dragoslav Banjak rekao je Srni da je riječ o dvostrukim aršinima lokalne vlasti.

"Naravno da se treba boriti za prava građana, ali je činjenica da su lokalne vlasti u Trebinju donijele odluku o povećanju cijena poreza na nepokretnosti, a tada im nije palo na pamet da takvu odluku predstave kao dodatni namet na građane, iako je taj novac uzet od građana i potrošen", istakao je Banjak. On je napomenuo da je gradska vlast prije nekoliko godina drastično povećala i cijene usluga u vrtiću.

Banjak je rekao da je činjenica da su elektroenergetska preduzeća uputila zahtjeve Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske za povećanje cijene struje, te da će ona odlučiti da li će ih prihvatiti ili ne.

"Trebalo bi se boriti da se ne povećavaju nameti na građane, ali u tom slučaju svako mora biti principijelan, bez dvostrukih aršina", istakao je Banjak.