OTKRIVENI NOVI PREVARANTI – Preko 20 Hercegovaca lažiralo medicinsku dokumentaciju

TREBINJELIVE 15. 03. 2016. - 13:23h

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske otkrio je još 24 prevare sa medicinskom dokumentacijom za invalidske penzije koja je izdata u bolnicama u Beogradu i Mostaru.

lazne invalidske penzije trebinje hercegovina

Fond je u posljednjih mjesec dana, u okviru akcije “Stop prevarama do penzije pošteno”, zatražio provjeru ispravnosti medicinske dokumentacije za 38 korisnika prava na invalidsku penziju.

“Ispravnost medicinske dokumentacije nije potvrđena u 24 slučaja, a potvrđena je u 14 slučajeva”, navode u Fondu.

Upit za potvrdu validnosti upućen je Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” Beograd za ukupno 11 korisnika prava, od kojih osam sa područja Filijale Trebinje i tri sa područja Filijale Banjaluka, kao i Kantonalnoj bolnici “Dr Safet Mujić” iz Mostara za 27 korisnika prava sa područja Filijale Trebinje.

Klinika “Dr Laza Lazarević” potvrdila je vjerodostojnost podataka samo u dva predmeta, a za devet korisnika nije potvrđena ispravnost medicinske dokumentacije.

Ispravnost medicinske dokumentacije kod Klinike “Dr Laza Lazarević” nije potvrđena za lica čiji su inicijali P.R. /50/ iz Trebinja, K.N. /60/ iz Berkovića, P.M. /60/ iz Nevesinja, V.B. /58/ iz Nevesinja, Ć.B. /60/, P.M. /56/, iz Nevesinja, te za S.B. /52/ iz Bileće, te iz Banjaluke T.G. /50/ i R.A. /50/.

Kantonalna bolnica “Dr Safet Mujić” iz Mostara negirala je validnost medicinske dokumentacije za 15 korisnika prava, kojih nema u evidenciji liječenih pacijenata. Faksimili nekih od navedenih ljekara ne postoje, niti su ti ljekari ikada radili u toj ustanovi.

Riječ je o licima čiji su inicijali P.Ž. /51/ iz Trebinja, P.M./56/ iz Nevesinja, P.D. /58/ iz Ljubinja, K.N. /60/ iz Berkovića, Č.M. /59/ iz LJubinja, S.V. /60/ iz Trebinja, Š.D. /60/ iz Ljubinja, K.D. /57/ iz Bileće, K.S. /64/ iz Nevesinja, Ć.B. /60/ iz Berkovića, Š.M. /62/ iz Ljubinja, M.M. /58/ iz Ljubinja, K.Z. /60/ iz Bileće, Š.S. /60/ iz Ljubinja, i P.R. /56/ iz Trebinja.

Opredjeljenje Fonda PIO i Vlade Republike Srpske je nastavak otkrivanja svih koji su pravo na invalidsku penziju ostvarivali na nelegalan način, kao i njihovo procesuiranje.

TAGOVI:

Komentari

Gospodin Grandonačelnik i kum u njega…. Ko o čemu, a ona o poštenju

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja