Trebinjski NDP pozvao je sve političke partije u ovom gradu na pomirenje i dogovor o minimumu političkog konsenzusa radi interesa Trebinja i Trebinjaca kako ne bi hodali "pognute glave zbog retorike, ponašanja i stavova političara koji ih predstavljaju".

dragan ukropina ndp

Potpredsjednik trebinjskog NDP-a Dragan Ukropina kaže da bi se trebalo ugledati na saradnju banjalučkih, prijedorskih ili zvorničkih političara, koji se, "bez obzira kojom zastavom mašu, lako dogovore da novac, investicije i funkcije ostanu u njihovoj lokalnoj zajednici".

Ukropina je Srni rekao da NDP ostaje pri ranijem stavu da će na predstojeće izbore izaći sam i da neće podržati eventualnu kandidaturu aktuelnog gradonačelnika Slavka Vučurevića, naglašavajući da je to "završena priča".

"Vučurević je u ranijim medijskim istupima izjavljivao da mu podrška NDP-a i ne treba. Mi mu želimo sreću, kako u politici tako i u privatnom životu, ali mi ćemo svoju političku afirmaciju i put tražiti samostalno", kaže Ukropina, dodajući da ne postoji mogućnost ni saradnje sa SNSD-om.

Trebinjski NDP imaće svog kandidata za gradonačelnika, a to bi, prema odluci Izvršnog odbora stranke u Trebinju, mogao biti Slobodan Šaraba, Dobroslav Grujičić ili Vasko Kovač.

Ukropina kaže da su dobili ponudu i od jednog uglednog biznismena da ga podrže kao nestranačkog kandidata, ističući da će o tome razgovarati na organima partije.

"Spremni smo da razgovaramo sa svakom opcijom koja ima protrebinjsku politiku, jer ovaj treći put kojim smo mi pošli je sve izvjesniji i ova sinergija koja se pojavila u NDP-u, polako ali sigurno ulazi u domove poštenih i časnih Trebinjaca", poručuju iz trebinjskog NDP-a.