U toku troipogodišnje vladavine Slavka Vučurevića u Trebinju su prodate zgrade bivšeg Đačkog doma i ortopedije. Inkasirano je oko milion i po maraka.

trebinje

Koliko novca je dobijeno od prodaje ostalog zemljišta, poput parcele koju je dobio trgovinski centar Bingo i nedavno prodatih oko 7.500 kvadratnih metara zemljišta na prostoru bivše kasarne nije poznato.
Trebinjska opozicija ne raspolaže preciznim podacima o tome koliko je novca stiglo u budžet prodajom gradske imovine, niti gdje je on uložen. Pretpostavljaju da se novac troši za tekuće potrebe gradske administracije. Sumnjaju i da se veći dio čuva za predstojeću kampanju.

Od gradonačelnika Trebinja koji jedini zna istinu, ni ovoga puta nismo dobili odgovore na postavljena pitanja. Njegovi koalicioni partneri tvrde da je novac uložen u infrastrukturu.

Građani kažu da je novcem dobijenim od prodaje gradskih nekretnina mogao da bude riješen barem dio problema sa kojima se svakodnevno suočavaju. Tačne podatke šta je sve od gradske imovine prodato i koliko novca je dobijeno trebinjska opozicija nema.

U ovdašnjem SNSD-u imaju informaciju da je do sada od te prodaje dobijeno oko 10 miliona KM.

Iz vladajuće koalicije, međutim, kažu da je novcem od prodaje nekretnina mnogo urađeno u gradu.

Opširnije pogledajte u prilogu RTRS-a.