"Dame snimaju"  - naziv je druge po redu samostalne izložbe fotografija Radoja Eleza, koja je večeras otvorena u kafeu "Klub" u prisustvu velikog broja zaljubljenika u ovu umjetnost.

radoje elez dame snimaju izlozba

Predstavljena je 101 fotografija, foto minijatura, na kojima se nalaze žene u fotografskoj pozi sa snimanja, pauzi za traženje nekog kadra, ali se na svakoj fotografiji vidi fotoaparat kod kadrirane žene.

Autor je prilikom putovanja po EX Jugoslaviji i Evropi imao priliku da fotografiše osobe u momentu kada fotografišu i većinom su one nastale na okupljanjima kao što su "Dani fotografije Srbije", "Dani fotografijeBIH", na festivalu u Holandiji, na fotokolonijama, ali ima i fotografija koje su nastale i na ulici gdje je autor ugledao djevojku ili ženu kako fotografiše i to zabilježio.

"Imao sam veliki broj takvih fotografija i onda sam odlučio da napravim ovakvu izložbu u formatu minijature 10x10 cm. Format je mogao da bude i veći, ali bi onda bilo izloženo manje fotografija", kaže Radoje Elez.

radoje elez dame snimaju izlozba

Izložene fotografije su u koloru i u crno bijeloj tehnici, a izložba je postavljena kolažno i nije se vodilo računa o simetriji kako bi djelovala zanimljivije i interesantnije za posjetioce.

"Ja nikad nisam zadovoljan i uvijek može biti bolje i ove fotografije se većinom prvi put pojavljuju u javnosti, osim nekoliko njih koje su objavljivane na većem formatu i prikazane na namjenskim izložbama", dodaje Elez.

Elez, kako je rekao, većinu osoba na fotografijama lično po, dok ima nekoliko takozvanik lajv-motiva u prolazu, na kojima su uglavnom turisti.

Radoje Elez je nosilac fotografskih znanja Fotograf prve klase (F1 AUF BiH) i Instruktor fotografije AUF BiH.

Zainteresovani mogu izložbu da posjete u narednih dvadesetak dana.

Organizator izložbe je Foto-kino klub Trebinje.

radoje elez dame snimaju izlozba