U Dučićevoj ulici jutros je otvoren prvi osmomartovski bazar pod sloganom "Očima kreativaca", na kome su se predstavili kreativci iz Trebinja, Gacka, Bileće sa raznim rukotvorinama kućne radinosti od dekorisanja i dekupaž tehnike do proizvodnje prirodne kozmetike i nakita.

bazar trebinje

Želja organizatora današnjeg bazara je da se pokaže šta hercegovačka žena može da osmisli, uradi i svojim rukama napravi, kaže Jasminka Kumro, organizator bazara, dodajući da je najljepša stvar ovog događaja što je on i humanitarnog karaktera.

"Svaki kreativac je na sto Marka Spaića, našeg sugrađanina koji boluje od hemofilije, stavio jedan svoj proizvod da bi on taj artikal prodao, a novac upotrijebio za svoje liječenje", kaže Kumro, dodajući da se ovom gestu pridružio i trebinjhski Dom penzionera koji će pedeset odsto prihoda od prodaje svojih proizvoda dati Marku.

Marko nije krio riječi hvale za još jedan lijepi i humani gest svojih sugrađana, dodajući da će na ovaj načio skupiti dio novčanih sredstva za operaciju u Ljubljani.

"Više od pola sredstava je do sada prikupljeno i nadam se da će se do kraja ljeta skupiti potrebni novac za moju operaciju", kazao je Spaić.

bazar trebinje

Među izlagačima na trebinjskom korzou je i Bojana Mičeta, kojoj je, kako kaže, drago što učestvuje na bazaru, dodajući da je ovo prilika da Trebinjke pokažu šta su radile u proteklom periodu i da svako na svoj način iskaže kreativnost.

Organizatori se zahvaljuju Privrednoj komori Trebinja, Domu mladih, Trebinjesportu, opštinskim vlastima, medijima i portalima.

Bazar je otvoren cijeli dan.

bazar trebinje