"Ljubavne pjesme" - naziv je koncerta rumunskih muzičara - soprana Irine Jordačesku i gitariste Bogdana Mihailesku, koji je večeras priređen u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

rumunski muzicari muzej hercegovine trebinje

Trebinjci su uživali u sedamdesetominutnom izvođenju operskim arijama engleske, italijanske i njemačke muzičke tradicije, a povodom obilježavanja dvije decenije od osnivanja diplomatskih odnosa između Rumunije i BiH.

Večerašnji koncert predstavlja simboličnu potvrdu prijateljskih odnosa umjetničkih krugova BiH i Rumunije i dobru saradnju Ambasade Rumunije u BiH, grada Trebinja i Akademije likovnih umjetnosti, kazao je Filip Teodoresku, ambasador Rumunije u BiH.

I za predstavnike trebinjske gradske uprave koncert je samo početak saradnje sa Rumunijom, koji sa ponosom ističu da je upravo Jovan Dučuić bio prvi ambasador Kraljevine Jugoslavije u Bukureštu. "Za naredni period najavio bih ekonomski forum koji će predstavljati produbljivanje prijateljskih i bratskih odnosa između grada Trebinja i Rumunije", istakao je Neđo Ćebedžija, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Koncert su organizovali su grad Trebinje, Akademija likovnih umjetnosti Trebinje, Ambasada Rumunije u BiH, Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije i Rumunski kulturni centar.