Iz trebinjskog NDP-a poručuju da na predstojećim lokalnim izborima ni po koju cijenu neće podržati Slavka Vučurevića za gradonačelnika, uz obrazloženje da je u prethodne četiri godine nanio veliku štetu i probleme Trebinju.

ndp trebinje

Rukovodstvo trebinjskog NDP-a poručilo je i potpredsjedniku NDP-a Zdravku Krsmanoviću "da gleda svoja posla" i da se ne miješa u rad ovog odbora.

Trebinjski NDP oštro osuđuje izjavu Krsmanovića da je "politička prostitucija" ukoliko NDP u Trebinju ne podrži Vučurevića ako bude kandidat za gradonačelnika, a Savez za promjene podrži Dragana Čavića za gradonačelnika Banjaluke.

Na Krsmanovićevu izjavu da će, ukoliko se to ne desi, trebinjski NDP biti raspušten, a njegov predsjednik Slobodan Šaraba isključen iz stranke, iz Gradskog odbora NDP-a odgovaraju da oni odlično znaju namjere Krsmanovića, koji "malu knjižicu NDP-a drži u džepu, a veliku Nove socijalističke partije na srcu".

Iz trebinjskog NDP-a poručuju Krsmanoviću da će odluku za Trebinje donijeti "svojom glavom, a ne nečijom drugom, a najmanje njegovom", kao i da je Krsmanoviću najbolje da se bavi fočanskim odborom stranke i da se ne miješa u rad NDP-a u Trebinju.

"Krsmanović tendenciozno već duže vremena govori o raspuštanju odbora NDP-a u Trebinju. Pretpostavljam da koalira sa Vučurevićem da bi se raspustio naš odbor u Trebinju, a da bi on dobio podršku od fočanskog PDP-a kao kandidat za načelnika te opštine", izjavio je Srni potpredsjednik trebinjskog NDP-a Dragan Ukropina.

On je rekao da "NDP u Trebinju ne prihvata nikakve naloge ni ultimatume u vezi sa ovim gradom". "S Trebinjem nikada nećemo trgovati, niti ga prodati zbog bilo čijih interesa, pogotovo ne zbog Krsmanovićevih", poručio je Ukropina.

Predsjednik Glavnog odbora NDP-a u Trebinju Slobodan Šaraba ocijenio je Krsmanovićeve izjave nekorektnim i neobjektivnim, ističući da je on kao visoki funkcioner trebalo da uđe u suštinu i problem funkcionisanja vlasti u gradu.

"NDP već tri godine vodi jasnu, prepoznatljivu lokalnu politiku koja je okrenuta protiv aktuelnog gradonačelnika Slavka Vučurevića, koga smatramo glavnim problemom funkcionisanja vlasti u gradu i bilo kakva naš podrška njemu apsolutno ne dolazi u obzir, niti su mogući kakvi dogovori sa njim", istakao je Šaraba i dodao da je NDP u Trebinju okrenut svom kandidatu za gradonačelnika.
Šaraba je poručio da će NDP u Trebinju donositi odluke u interesu građana bez bilo kakvih nametanja i ucjena, na što, kako kaže, nikada nisu pristajali niti će pristati.

"Što se tiče Vučurevića, on je napravio mnogo problema od kada je gradonačelnik. Mi smo kao njegovi veliki kritičari u situaciji da se potpuno okrenemo od njega i za Trebinje tražimo neka druga rješenja, jer smatramo da je on svojim radom u prethodne četiri godine nanio veliku štetu ovoj lokalnoj zajednici i njenim građanima", rekao je Šaraba Srni.