Nakon Trebinja gdje je u decembru prošle godine bila "Međunarodna izložba fotografija" Centra za održivi razvoj i ekologiju, ova izložba otvorena je u galeriji doma Kulturnog centra Rudnik u istoimenom gradu u Srbiji.

izlozba fotografija CORIE rudnik

Na izložbi, koju čini 50 fotografija, prikazane su fotografije flore, faune, planina, rijeka, netaknurih prirodnih predjela.

Izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra Dragan Arsić koji je tom prilikom istakao da je ovo početak saradnje između KC Rudnik i CORIE iz Trebinja.

Aleksandar Vukanović, predsjednik CORIE, kaže da je ova izložba izazvala veliku pažnju kod svih ljubitelja fotografije i onih koji misle ekološki.

"To je bio razlog da ovu izložbu vide zainteresovani i u Srbiji. Naša želja je da podstaknemo ljude da ekološki rade i razmišljaju, a ovo je nastavak saradnje CORIE i institucija iz Srbije, regiona i jugoistočne Evrope", kazao je Vukanović.

Izložba obuhvata 50 autora i svaki je predstavljen sa po jednom fotografijom. Autori dolaze iz deset zemalja.

Uz ovu izložbu organizovana je i prateća izložba" Rudnički kristali i kristali" iz privatne zbirke Momčila Paunovića. U prigodnom muzičkom programu učestvovali su Ivan i Jovan koji su izveli nekoliko kompozicija na gitari.

Organizatori ove izložbe su Kulturni centar Gornji Milanovac, kompanija "Rudnik" i "Flotacija-Rudnik" iz Rudnika.

izlozba fotografija CORIE rudnik izlozba fotografija CORIE rudnik