Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje u proteklih nekoliko dana rasvijetlili su 16 krivičnih djela krađa i teška krađa, a slobode su lišili četiri lica, dok su Okružnom tužilaštvu podnijeli izvještaje protiv ukupno devet lica.

cjb trebinje konferencija za novinare

Prema riječima Siniše Lakete - načelnika Sektora policije, od 16 rasvijetljenih krivičnih djela iz 2015. i 2016. godine, na području Gacka i Nevsinja evidentirana su po dva krivična djela, u Bileći jedno, a u gradu Trebinju 11.

"Izvšioci ovih krivičnih djela nisu povezani, već su krađe i teške krađe izvršavali samostalno", kazao je Laketa, dodajući da su od četvoro lica koja su lišena slobode tri iz Gacka, a jedno iz Trebinja.

Nezvanično saznajemo da su na području Gacka uhapšeni Dragan Vuković, Mirko Božović i Danilo Stanjević. Oni će u toku dana biti predati Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalje postupanje.

Što se tiče grada Trebinja,  juče je slobode lišeno lice inicijala M.P. /1996/, zbog osnovane sumnje da je izvšilo dvije teške krađe u decembru prošle godine i jednu krađu juče.

oduzeta ukradena roba trebinje

"Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala M.P. policijski službenici su oduzeli više komada bijele tehnike, kućanskih aparata, kao i drugih kućanskih potrepština poput tepiha, prekrivača, plafonjera", naveo je Veselin Milićević, komandir Policijske stanice Trebinje.

On je dodao da će lice M.P. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim saznanjima riječ je o dvadesetogodišnjem Marku Pavloviću iz Trebinja.