Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić istakli su danas u Beogradu da je vitalni interes i Srbije i Srpske mir i stabilnost u regionu.

dodik vucic

Dodik je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je današnji sastanak sa Vučićem bio odličan i konkretan i da Republika Srpska podržava i pozdravlja pojačanu snagu Srbije, koja je ključna za regionalnu stabilnost.

"Pozicija Srbije na međunarodnom političkom planu, rehabilitovana i ojačana, svakako koristi miru i stabilnosti u regionu. Mir i stabilnost su glavni cilj koji smo zajedno utvrdili i taj cilj želimo ne samo srpskom narodu i srpskim državama već svim narodima i državama, jer bez toga nećemo imati nikakve koristi", istakao je Dodik.

Predsjednik Dodik je rekao da svi znaju da je u tom pogledu ključna uloga Srbije i politike koju vodi predsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

"Ta politika je apsolutno prepoznata i ima podršku ne samo u Republici Srpskoj, nego i šire u regionu", naglasio je Dodik.

Vučić je rekao da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Dodikom ocijenjeno da su mir i stabilnost vitalni interes i Srbije i Srpske i da su i Srbija i Srpska za očuvanje mira i stabilnosti u cijelom regionu, koji bi značio prosperitet Srbije i Srpske.

"Spremni smo za to da učinimo mnogo toga i u skladu sa tim da gledamo u budućnost naših naroda", naglasio je Vučić.

On je dodao da je razgovarano i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i o obilježavanju 75 godina od formiranja ustaškog logora Jasenovac.

Premijer Srbije je rekao da je predsjedniku Srpske prenio da će Srbija ostati vojno neutralna, dok je Dodik rekao da će i Srpska slijediti istu politiku u BiH, kao i da nikada neće priznati Kosovo.