Turistička organizacija Grada Trebinja je zabilježila veoma uspješan nastup na “38. Međunarodnom sajmu turizma” koji je održan u periodu od 18-21.02.2016. godine u Beogradu, a koji je okupio 1.153 domaća i inostrana izlagača iz preko 55 različitih zemalja svijeta, čime spada u najveću turističku smotru ove vrste u Jugoističnoj Evropi.

sajam turizma beograd

Kompletna turistička ponuda Trebinja, kao i privredni subjekti koji se bave pružanjem usluga u turizmu predstavljeni su na veoma zapažen i kvalitetan način u okviru promo štanda Turističke organizacije Grada Trebinja od 24 m² izložbenog prostora, koji je bio smješten na vrlo pogodnoj, atraktivnoj i frekfentnoj lokaciji u hali broj 4. Beogradskog sajma.

Sajam je zvanično otvorio Predsjednik Vlade Republike Srbije g-din Aleksandar Vučić, čime je potvrđena velika važnost, a broj posjetilaca premašio je 7o hiljada.

Na promo štandu Turističke organizacije Grada Trebinja mjesto su našli promotivni materijali Turističke organizacije Grada Trebinja (katalozi, mape, flajeri, brošure, razglednice..), ali i subjekati koji se bave turističkom djelatnošću: hoteli, moteli, restorani, vinarije, proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira, smokava i proizvoda od smokava, meda, čaja, ljekovitog bilja, sušenog voća, eteričnih ulja, pružaoci usluga u avanturističkom turizmu, te proizvođači suvenira i rukotvorina iz kućne radinosti, kao i turističke agencije.

Takođe, posjetiocima štanda je bilo omogućeno da direktno na licu mjesta degustiraju autohtone proizvode našeg kraja čime su bili u prilici osjetiti “autentičan duh” koji krasi Trebinje i Hercegovinu.

Trebinje kao atraktivna i privlačna turistička destinacija je već prepoznatljiva turistima iz Srbije, i sve se bolje kotira na turističkim kartama Regiona što je potvrdio značajan broj upita koji su čitav tok trajanja sajma dolazili od strane velikog broja posjetilaca, ali i turističkih subjekata, tur-operatera i turističkih agencija ne samo iz Regiona već i iz najudaljenijih zemalja svijeta (Malezija, Indija, Kuala Lumpur…), sa kojima su uspostavljeni kontakti i dogovoreni različiti vidovi saradnje.

Promo štand Turističke organizacije Grada Trebinja je bio veoma zanimljiv za brojne medijske kuće iz Srbije, TV i radio ekipe, novinare, putopisce, i predstavnike štampanih i internet medija koji su kreirali promotivne priloge i svojoj publici predstavili Trebinje kao atraktivnu turističku destinaciju.

Promo štand Turističke organizacije Grada Trebinja posjetili su: delegacija Grada Trebinja koju su činili g-din Slavko Vučurević, Gradonačelnik Trebinja i g-din Milan Grubač, direktor JU Centar za informisanje i obrazovanje, predstavnici Udruženja Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu na čelu sa predsjednikom g-dinom Žarkom J. Ratkovićem, Ministar trgovine i turizma u Vladi RS g-din Predrag Gluhaković sa saradnicima, Direktor Predstavništva RS u Srbiji g-din Mlađen Cicović, predstavnik najuticajnijeg hercegovačkog portala u Srbiji Slobodna Hercegovina g-din Trifko Ćorović, ali i brojni trebinjci i hercegovci koji žive i rade u Beogradu.

Nije tajna da Trebinje vole i o njemu uvijek sve najljepše misle i govore i brojne uvažene, poznate i priznate ličnosti iz javnog života Srbije, tako da ni ovaj put nisu izostale riječi hvale i oduševljenja pri posjeti promo štandu Turističke organizacije, kako samom prezentacijom tako i svim onim što Trebinje može da ponudi ljudima koji ga posjećuju.

Veliki je spisak onih javnih ličnosti koji nisu uspjeli da sakriju ogromno zadovoljstvo Trebinjem, a izdvajaju se: voditelji RTS-a Milan Popović, Mirko Alvirović, vodieljka, pisac i kolumistkinja Mirjana Bobić-Mojsilović sa saradnicima, voditeljka Tanja Aleksić-Peternek, poznata glumicaTanja Bošković sa saradnicima, glumci Vojin Ćetković i Aleksandar Dunić, frontmen pop rok grupe Crvena jabuka Dražen Žerić-Žera, populna pjevačica Jelena Tomašević, frontmen grupe Amadeus bend Bojan Tasić-Džaja, Zoran Zlatanović iz Koktel benda i mnogi drugi.

Tokom trajanja cjelokupne sajamske manifestacije upriličen je i organizovan bogat prateći stručni, kulturni i zabavni program, a zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Slovenija.

Opšte ocjene su da je ovo bio izuzetno zapažen i uspješan nastup Turističke organizacije Grada Trebinja na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, da se Trebinje kao turistička destinacija sve bolje kotira na turističkom tržištu Regiona, da su najavljene kapitalne investicije u turizmu kao i interesovanje investitora za područje Trebinja u potpunosti opravdane, te da Trebinje sa pravom može očekivati da naredna turistička godina bude još uspješnija nego godine koje su za nama.