U Košarkaškom klubu "Svislajon Leotar" oslanjaju se isključivo na igrače iz Trebinja, pa u timu igra čak 11 Trebinjaca. To je, kako priznaju, odličan recept za uspjeh u Premijer ligi BiH, gdje se nalaze na trećeoj poziciji uz obezbijeđenu Ligu 6.

leotar student kosarka liga 12

Izabranici Dragoljuba Vidačića tokom cijele sezone pokazali su odličnu igru, a u posljednjih pet kola ne znaju za poraz. Nadaju se da će i u dvije preostale utakmice Lige 12 odigrati onako kako je publika navikla i što ambicioznije ući u borbu za prvaka BiH.

"Dobra stvar za Leotar je što se oslanja na sopstvene snage, jer na taj način i buduće generacije imaju neku motivaciju da postignu nešto da igraju u svom klubu koji igra najjače takmičenje u BiH", kaže Vidačić, dodajući da, ipak, ne može vječno da traje igranje bez igrača sa strane, jer se veoma rijetko dešava da jedan grad da dovoljno kvalitetnih košarkaša da mogu da nose rezultat.

Do kraja Premijer lige BiH - Lige 12 ostala su još dva kola. U petak u Trebinje dolazi ekipa "Građanskog", a već naredne sedmice Trebinjci idu u goste Širokom.

Igrači su jasni - nastavljamo niz bez poraza, opuštanja nema, jer su ciljevi da budu među četiri najbolje ekipe u BiH.

"Atmosfera je super. Momci se odlično slažu, nemam šta tu puno da pričam. Vidi se na terenu koliko svi ginemo jadan za drugog i koliko značimo jedan drugom", kaže Dejan Šakotić, jedan od najboljih pojedinaca u Leotaru.

S druge strane, Vladimir Aleksić navodi da se nada da će njegovi saigrači i on uspjeti da sačuvaju trenutnu poziciju na tabeli i da će u Ligi šest igrati plej-of.

"Sigurno je da su u Ligi 6 dosta kvalitetniji timovi i jače utakmice, ali je isto tako sigurno da i mi imamo naš kvalitet i da ćemo da damo sve od sebe. Nadam se da ćemo za razliku od prošle godine pokušati da uđemo među četiri ekipe i da igramo plej-of", ističe Aleksić, koji je proglašen za drugog sportisu grada Trebinja za 2015. godinu.

I za Nikolu Đurasovića, jednog od najboljih igrača Leotara, najvažnije da ekipa funkcioniše kao pravi tim, ali i da zadrže treće mjesto na tabeli, jer će to imati veliki uticaj na igrače u Ligi 6.

Utakmica protiv Građanskog igra se u petak od 18.00 sati u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".