Predsjednik koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković potvrdio je da su od danas u funkciji sve četiri linije u novoizgrađenoj Fabrici prehrambene industrije "Trebinje dva" u kojoj je zaposleno više od stotinu radnika, te najavio skoru potrebu za još 350 radnika, a prioritet će imati porodice u kojima ni jedan član nije zaposlen.

rodoljub draskovic

Drašković je istakao da politika neće imati nikakvog uticaja pri zapošljavanju, poručujući da ga jedino interesuju rad i disciplina.

"Ne interesuje me ko je u kojoj političkoj partiji. Ja sam privrednik i politika me ne zanima. Čak je poželjno da budući radnici nisu pripadnici nijedne stranke", rekao je Drašković novinarima u Trebinju.

On je naveo da su danas puštena u rad postrojenja dječije hrane i linija za preradu kakao zrna, najavljujući nove projekte razvoja prehrambene industrije u Hercegovini.

"Sigurno je da ćemo i ubuduće zapošljavati radnike u prehrambenoj industriji", dodao je Drašković, demantujući glasine da je naložio otpuštanje više radnika iz ove fabrike.

On je planirao da ove godine u projekat "Sunčani grad" u Draženskoj Gori kod Trebinja uloži više od 20.000.000 KM.

Drašković je najavio i nova zapošljavanja u Industriji alata Trebinje koja je u prošloj godini poslovala bez gubitka. On je oobećao da će radnicima povezati radni staž, napominjući da niko iz ove fabrike nije otišao na biro ili u penziju bez povezanog staža.

On kaže da će biti spona i u privrednoj saradnji između grada Trebinja i Vršca, napominjući da je već napravljen prvi korak prilikom današnjeg sastanka u Trebinju gradonačelnika Slavka Vučurevića i predstavnika Vršca.