U Banjaluci je juče održana Skupština Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske na kojoj je izabrano rukovodstvo koje će raditi u naredne četiri godine.

dejan tarana

Za predsjednika je izabran Momčilo Vesović, dugogodišnji predsjednik KUD "Čajavec" iz Banjaluke, dok je za predsjednika Izvršnog odbora imenovan Dejan Tarana, predsjednik Skupštine Gradskog KUD "Alat Svislajon" Trebinje.

Nakon skupštine Vesović je istakao da mu je drago što je u najuže rukovdstvo izabran čovjek iz Alata, društva koje je po svom dosadašnjem radu pokazalo da iza sebe ima ozbiljnu ekipu u rukovodstvu i svojim radom i rezultatima zauzima visoko mjesto na kulturnoj sceni RS.

On se osvrnuo i na program koji obuhvata plan aktivnosti za naredni četvrogodišnji period i naglasio da shodno vremenu i situaciji u kojoj se nalazi, iskrenim i upornim radom novoizabranog rukovodstva ništa nije neostvarivo, te je naglasio da je siguran da će Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava biti ozbiljna institucija i jaka karika u kulturnom miljeu Srpske.