U Višićima pored Čapljine, FK "Leotar" odigrao je u sklopu priprema prijateljsku utakmicu sa HNK "Čapljina", članom Prve federalne lige i izgubio 1:0, poluvrijeme 0:0.

Fk leotar ofk begrad

Tokom cijele utakmice igrači iz Trebinja pokazali su visok stepen borbenosti, zalaganja, htjenja i želje za pobjedom i imali su dosta prilika za gol, ali nisu imali sreće i koncentracije u odlučujućim momentima. Gol je primljen deset minuta prije kraja iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca.

"Tačno je da su im teške noge, ali su svoje obaveze danas obavili na pravi način za razliku od nekih ranijih utakmica", riječi su trenera Leotara Rajka Mičete.

On je dodao da ga raduje podizanje forme mlađih igrača - Janjića i Vučića, dobra igra veznog reda i odbrane, koja je djelovala dosta sigurno.

U stručnom štabu se nadaju da će već u sljedećoj utakmici proraditi napadači i da će se ubrzo vratiti Ristić sa kojim će biti efikasniji napad i da igrači trebaju da koriste svaku šansu da ne bi došli u situaciju da strepe 90 minuta za povoljan rezultat.

U nedjelju će se odigrati na Policama utakmica sa "Veležom" iz Nevesinja u kome će priliku dobiti igrači sa manjom minutažom.