Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, 18.2.2016. godine, evidentirana su dva krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

Policija

Policijskoj stanici Gacko prijavljeno je da je u noći 17/18.2.2016. godine NN lice ili više njih u jednoj vulkanizerskoj radnji, otuđilo šest pneumatika različitih marki. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da bi mogući izvršioci krivičnog djela mogli biti lica inicijala D.V., M.B. i D.M.

U toku kriminalističke obrade lica su u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela, te će Okružnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj za krivično djelo „Utaja“ zbog postojanja osnova sumnje da ga je izvršilo lice D.V., a za lica M.B. i D.M. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Prikrivanje“.

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala M.S. počinilo krivična djela „Krađa“ i „Teška krađa“.